Safranbolu'nun Tanıtımını Thy Yapacak

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine ait belgeseller, yurt dışı seferi yapan Türk Hava Yolları uçaklarında gösteriliyor.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18, 19. ve, 20| yüzyıllarda inşa edilen ve aslı bozulmadan korunan konakları yanı sıra Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin doyumsuz manzaralar oluşturduğu ilçesinin tanıtımının THY yurt dışı seferlerinde yapıldığını söyledi.

"Korumanın Başkenti", "Açık Hava Müzesi" gibi sloganlarla anılan ilçeye yılda 600 bin civarında turistin geldiğini hatırlatan Aksoy, yılda 1 milyon turist ağırlama hedeflerinin olduğunu ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "İlçemizin tanıtımını basılı ve görsel araçlar kullanarak yurt içi ve dışı fuarlarda yapıyoruz. Son olarak THY ile görüşmeler yaptık. Uçaklarda bulunan televizyonlarda ilçemizin belgeselleri yayınlanıyor. THY gibi dünya markası bir havayolu şirketi tarafından ilçemizin tanıtımına katkı sağlanması bizim işimizi daha çok kolaylaştıracak" diye konuştu.

- En çok izlenen belgesel

THY uçaklarındaki televizyonlarda belgeseller menüsüne konuşmasından kısa süre sonra Safranbolu belgeselinin en çok izlenenler arasında birinci sırayı aldığını kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:

"İlçemizin belgeseli yolcuların en çok izlediği belgeseller arasında yerini almış. Buda bizim heyecanımızı daha çok artırdı. İlçemizin güzelliklerini ve korumadaki başarısını bu sayede bütün dünya insanlarına göstermiş oluyoruz. Ben THY yetkililerine ilçem adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA