İsmiad ve Hürsiad'tan Ortak Hareket Kararı

İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) ile Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, ortak hareket ve Sektörel AR-GE projeleri hazırlama kararı alındı.

İsmiad ve Hürsiad'tan Ortak Hareket Kararı

HÜRSİAD’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler, TUSKON partneri olan derneklerle yolan çıkan ihracatçılardan güvenli bir bilgi ağı ve müşteri portföyünün beklendiğini söyledi.

Aralık ayında TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’i ağırlamak için randevu talebinde bulunduklarını bildiren Diler, İscehisarlı Mermercilerle ortak kurulacak AR-GE çalışmaları bölgedeki ticari hacmi kapasitesinin ortaya çıkaracağını inandıklarını kaydetti

İSMİAD Başkanı M. Ali Genelioğlu ise, toplantıda yaptığı konuşmasında, bu tür toplantıların sık periyotlar halinde yapılması piyasaları değerlendirirken daha net bilgileri toplanmasında önemi olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Çin ‘de gerçekleşen Yunfu Doğaltaş Fuarı'ndaki izlenimlerini aktaran Genelioğlu, mermer ve doğaltaşta teknoloji ve enerji konusunda Çin ‘in çok ilerlediklerini, bölgemizdeki mermer üreticilerinin muhakkak bu tür fuarları ziyaret ederek daha fazla iş deneyim edinerek dünya piyasasının nabzını tutabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA