Eşme'nin Yöresel Yemekleri Türkiye'ye Tanıtılacak

Uşaklılar Eğitim ve Kültür vakfı Uşak Şubesi, Uşak ve Eşme'nin yöresel yemeklerinin tanıtılması için düzenlenecek konferans kapsamında Eşme Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.


Ziyarette, Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve
beraberindeki A. Tufan Güven, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim'den, 27 Kasım 2013 Çarşamba günü Eşme Belediyesi Yeni Otogaraj, Kültür ve Turizm Salonu'nda yapılması planlanan konferans öncesi yardım talebinde bulundu.

Başkan Pehlivan, yaptığı açıklamada; “Uşak ve Eşme'nin yöresel yiyeceklerinin, Gastronomik açıdan tespiti, markalaşma, girişimcilik ve istihdama katkılarının araştırılacağı konferansa desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim'de, heyete hitaben, bu tarz çalışmalar için her zaman yardıma hazır olduklarını ve bu tip çözüm yollarının aranmasının güzel olduğunu vurguladı.

Proje hibe desteğinin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı konferansın, 27 Kasım 2013 Çarşamba günü Eşme Belediyesi Yeni Otogaraj, Kültür ve Turizm Salonu'nda, Köy muhtarlarının, Eşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı olarak çalışan aşçılar ve yemekle ilgili olarak çalışma yapan her türlü meslek ve kişilerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA