Büyükşehir’den Ankara Yolu'na Bir Park Daha

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, şehit olan Türk Yıldızları’nın önemli pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer’in anısına Ankara Yolu’nda yapımını sürdürdüğü parkın bölgenin yeşil dokusuna büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Büyükşehir’den Ankara Yolu'na Bir Park Daha

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ankara Yolu üzerinde yapımı devam eden Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı’nda incelemelerde bulundu. Ankara Yolunda 10 kilometrelik bir hatta refüj, asfalt yenileme, çevre düzenlemesi ve yüz binlerce metrekarelik park çalışması yapıldığını belirterek, Türk Yıldızları’nın önemli pilotlarından olan Yüzbaşı Ümit Özer’in uçağıyla düşerek şehit olduğu bölgede Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı’nı hayata geçirdiklerini dile getirdi. Başkan Akyürek, yapımı süren parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, süs havuzları, iskeleler ve köprüler bulunacağını kaydetti.

Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı’nın yanı sıra, Ankara Yolu üzerinde Bilim Merkezi’ne kadar olan alanda yeşil bir doku oluşturacak. Kardeş Şehirler Parkı ve Türk Yıldızları Parkı’nın yapımının da devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, “Ankara Yolu’nda Bilim Merkezi’nden şehir içine kadar yeşil alan içinde dinlenme alanları, parklar, bisiklet ve yaya yoluyla bir yaya aksı da oluşturuyoruz” dedi.

İstanbul Yolu’nun Türkiye’nin en güzel şehir içi yolu konumunda olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, Ankara Yolu ile birlikte Aksaray, Adana ve Antalya Yolları’nın da İstanbul Yolu standartlarına getirilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ÜMİT ÖZER PARKI
Ankara Yolu üzerinde yapımı sürdürülen Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, toplam 115 bin metrekarelik alana kuruluyor. Parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, süs havuzları, iskeleler ve köprülerin yanı sıra; 32 adet meydanlı pergola, 20 adet havuz kenarı pergola, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri ve restoran yer alacak. Park yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacak.
Kaynak: İHA