Tika'dan Afrika'ya Bir Yatırım Daha

Afrika'nın dokuz ülkesinde koordinasyon ofisi bulunan ve Afrika ülkelerinin tamamında projeler yürüten Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı , Kenya'nın en eski ve en saygın okullarından Alliance Lisesi'nin bilgi-iletişim laboratuvarına teknik ekipman desteği sağladı.


TİKA, 1926 yılından beri başkent Nairobi'de eğitim veren devlete ait Alliance Lisesi'nin geçen yıl kurulan teknoloji laboratuvarına 50 bilgisayar, 5 projeksiyon cihazı, bir akıllı tahta, okulun kütüphanesine de masa, sandalye ve dolap bağışladı.

Alliance Lisesi teknoloji laboratuvarının açılışını Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA'nın Kenya Koordinatörü Halil İbrahim Okur ve Alliance Lisesi Müdürü BG Tariuki birlikte yaptı.

Daha sonra teknoloji laboratuvarı ve okulda incelemelerde bulunan Büyükelçi Aksoy ile TİKA yetkilileri, okul idarecilerinden okul hakkında bilgi aldı ve öğrencilerin düzenlediği törene katıldı.

Törende öğrenciler, iki ülkenin milli marşlarını seslendirdi.

Büyükelçi Aksoy burada yaptığı konuşmada, 1400 öğrencinin eğitim gördüğü, her yıl yapılan ulusal sınavlarda ilk sıralarda yer alan, ülkenin üst düzey siyasetçi ve bilim adamlarını yetiştiren Alliance Lisesi'ne Türkiye'nin sağladığı katkı dolasıyla mutlu olduklarını söyledi.

Okul Müdürü B.G. Tariuki de eğitime verdiği destek için Türk Devleti ve TİKA'ya teşekkür etti. Alliance Lisesi öğrencilerinin dünya standartlarında bir laboratuvara kavuştuğuna değinen Taiuki, TİKA'nın eğitime verdiği desteğin iki ülkeyi birbirine daha da yaklaştıracağını belirtti.

Tören, okul müzik grubunun gösterisinin ardından sona erdi.

Geçen yıl açılan TİKA'nın Kenya Koordinasyon Ofisi, ülkenin birçok noktasında eğitim ve kalınma projelerine destek veriyor.

Kaynak: AA