Konya'da 300 Polisle Yapılan Hırsızlık Operasyonu

Konya'da, 300 polisle düzenlenen operasyonda, ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Kentin çeşitli yerlerinde 40'a yakın ev ve iş yerinden hırsızlık olayına karıştığı öne sürülen gruba yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 20 kişi, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan, aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Barbaros K'nin de bulunduğu 17'si tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis takibine yakalanmamak için aralarında şifreli konuşma yaptıkları öğrenilen zanlıların, cezaevine "kaplıca", paraya ise "yeken" dedikleri öğrenildi.

Konya'da, aralarında çete liderinin de bulunduğu 20 kişi, 1 Kasım'da 300 polisin katıldığı şafak operasyonuyla gözaltına alınmış, evlerde yapılan aramalarda altın takılar ve çok sayıda elektronik eşya ele geçirilmişti.

Çete lideri olduğu öne sürülen Barbaros K'nin evine, polis tarafından izlenip izlenmediğini görmek için kamera taktırdığı belirlenmişti.

Kaynak: AA