Belediye Meclisi Ytso İle Takasa Onay Verdi

Yalova Belediye Meclisi, Gazipaşa Caddesi üzerindeki eski Tekel binasının devri konusunu oy çokluğu ile kabul etti.

Belediye Meclisi Ytso İle Takasa Onay Verdi

Bir süredir Yalova gündemindeki yerini koruyan YTSO ile Yalova Belediyesi arasındaki bina takası konusu nihayet sonuçlandı. YTSO bir süre önce takasa oy çokluğu ile "evet" demiş ve gözünü belediye meclisinden çıkacak karara çevirmişti. Yalova Belediye Meclisi, Tekel binası ile YTSO binasının devri için riyasete oy çokluğu ile yetki verdi. Bu maddenin görüşülmesi esnasında meclis üyeleri de fikirlerini açıkladı.

AK Parti grubundan Orhan Veli Döğüşçü, müze yapılacak alanın mülkiyetinin belediyede kalması gerektiğini dile getirdi. Döğüşçü, YTSO'nun bir yönetim değişikliğinde burasını başka maksatla kullanmasının mutlaka protokole eklenecek bir madde ile engellenmesi gerektiğini söyledi

AK Partili diğer bir üye Adem Gülsün ise, bedelli ya da kısmi bedelli devir konusunu gündeme getirerek, binanın eski sahibi olan Özelleştirme İdaresi'nden burası ile ilgili, "Kamu yararı aranır" maddesini değiştirmesinin istenmesi gerektiğini savundu. DP'li Halit Güleç, bu binanın YTSO için yeterli olacağına inanmadığını söyledi.

Üyelerin konuşmalarının ardından yapılan oylamada karar 1 ret ve 1 çekimser oy ile Yalova Belediye Meclisi'nden geçmeyi başardı.
Kaynak: İHA