Ak Parti’li Soylu, İstanbul İçin Chp ve Sarıgül’e Şans Tanımadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Aramızda o kadar puan farkı var ki CHP’nin kim adayı olursa olsun bunu kapatabilme konusunda sıkıntısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Ak Parti’li Soylu, İstanbul İçin Chp ve Sarıgül’e Şans Tanımadı

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katılmak üzere akşam saatlerinde Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde partililerle buluştu. AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar’ın da katıldığı programda partililere hitaben bir konuşma yapan Soylu, yerel seçimler öncesinde görüşlerini ve partisinin AR-GE çalışmalarını açıkladı.

Akademideki konuşması öncesinde gazetecilerin yerel seçimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Soylu, kendisine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı açıklamalarını soran gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin yerel seçimlere büyük önem verdiğini belirten Soylu, İstanbul için en şanslı partinin AK Parti olduğunu ve yapılan kamuoyu yoklamalarının da bunu ortaya koyduğunu söyledi.

Sarıgül’ün büyükşehir belediye başkanlığı için iddialı açıklamalarını normal karşıladığını aynı şekilde daha önce büyükşehir belediye başkan adayı olan Kılıçdaroğlu’nun da o dönem iddialı açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Soylu: “Meseleye şahıslar açısından bakmanın çok büyük bir anlam ifade etmediğini düşünenlerdenim. Türkiye’de 11 yıldır AK Parti bir siyaset ve hizmet vizyonunu devreye soktu. Bunu milletin talebiyle, milletin arzusuyla, milletin istikametinde gerçekleştirdi. Hizmet bayraktarlığını da İstanbul yaptı. Hem Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemdeki vizyonu hem de ondan sonra bütün Türkiye’ye yayılan ve halk nezninde de karşılığını bulan bu hizmet vizyonu Türkiye’de AK Parti iktidarının en temel unsurlarından birisi haline getirdi. Ebetteki bir belediye başkan aday adayının çıktığında en önemli sloganı kazanmak olacaktır. İddialı da olacaktır ve bu kanıksanabilir, kabul edilebilir. Ama bu her dönem böyleydi. 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan aynı özelliklerle, aynı anlayışla İstanbul’da adaylığa soyunmuştu. Bu en küçük belde de böyledir, ilçede de böyledir, ilde de böyledir. Bu bizim partimizde de böyledir, diğer siyasi partilerde de böyledir. Onun için iddialı olması normaldir. Biz iddialı rakipleri severiz. AK Parti hep iddialı rakiplerle mücadele etmiştir. Sonucuna bakmak gerekir” diye konuştu.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında İstanbul’da AK Parti ile CHP arasında büyük bir oy farkının bulunduğunu ve CHP’nin bunu kapatmakta bir hayli zorlanacağını ifade eden Soylu, İstanbul halkının AK Parti belediyeciliğinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz seçimin heyecanını severiz. Yani onun ötesinde bir şey söylemeyeyim. Aramızda o kadar puan farkı var ki CHP’nin kim adayı olursa olsun bunu kapatabilme konusunda sıkıntısı olacağını düşünüyorum bu birincisi. İkincisi ise; CHP’nin İstanbul ile ilgili mazisi maalesef iyi hatırlanmayacak bir mazidir. Yani yerel yönetimler açısından iyi hatırlanmayacak bir mazidir. Elbette her siyasi partinin kendine ait değerlendirmeleri söz konusu olabilir ama ben İstanbul’da doğmuş, büyümüş ve yaşamış birisi olarak bunu hatırlıyorum. Bunu İstanbul’da hatırlıyor, bunu İstanbul’un sokakları, İstanbul’un kendisi hatırlıyor. AK Parti belediyeciliği ile CHP belediyeciliği arasında çok büyük farklar var. Bunu gününde yaşayan İstanbul halkıdır. Bugün Marmaray’ından tutun bütün hizmetleri Metrobüs’e kadar, köprülü kavşaklara kadar bütün o anlayışı gerçekleştiren hizmetlerin tamamı AK Parti belediyeleri döneminde gelmiş. İstanbul’da AK Parti belediyeleri sadece yerel yönetim hizmetleri değil bir sosyal belediyecilik anlayışını bir oy tabanına dayanmadan gerçekleştirmiş. Bu önemli bir şeydir. Bunların hepsi örnek bir belediye anlayışı ortaya koyuyor. Seçimler elbette halkın takdirine, halkın kararına bağlıdır ona da saygı duyuyoruz. Ancak AK Parti’nin İstanbul’da öyle bir sorunu yoktur. Yani yakın anlamda bir rekabet etme söz konusu değildir. Çok rahat olduğumuzu söylemeliyim ama bu bizim çok çalışmayacağımız, çok gayret göstermeyeceğimiz, çok mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Kimseyi küçümsemek bizim açımızdan doğru değildir. Her rakip her yerde ciddidir. Çünkü seçim ciddi bir iştir. Onun için İstanbul’da da Türkiye’nin her noktasında da mücadelemizi ortaya koyacağız. Önümüzde araştırmalar var. Araştırmalar bir takım mahfillerin ortaya koyduğu gibi değil. Uzun zamandır onları izliyoruz.”
Kaynak: İHA