Engelsizmir Kongresi 'Sessiz Şarkı” İle Bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası kongreyle gündeme damgasını vurdu.

Engelsizmir Kongresi 'Sessiz Şarkı” İle Bitti
30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelsizmir 2013 Kongresi, bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sosyal etkinlik ve fuarı da kapsadı.
Engelsizmir 2013’ün Wyndham İzmir’de düzenlenen kapanış gecesine, yurtdışından gelen yabancı konukların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuklarıyla tek tek ilgilenen Başkan Kocaoğlu, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Kongrenin, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarına dikkat çekmek adına atılan önemli bir adım olduğunu söyleyen dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, engelli konusunda farkındalık yaratan kongrenin gelecek yıllarda daha da gelişerek devam etmesi gerektiğini belirtti.

Gecenin sürprizini ise şarkılarını işaret diliyle söyleyen Macar müzisyenler yaptı. Levente Nemes’in gitarıyla çaldığı şarkılara, işitme engelli Robert Popele işaret diliyle eşlik etti.
Kaynak: İHA