Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü

Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


Birleşmiş Milletler Moskova Ofisi ve Filistin Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen programa, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Arap Birliği'nin Rusya'daki Temsilcisi Celal el-Maşta, BM Moskova Ofisi Direktörü Aleksander Gorelik'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Filistin sorununun çözümüne destek verme amacıyla 1978'den beri kutlanan Filistin Halkıyla Dayanışma Günü etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Filistinli çocukların hayat hikayesinin anlatıldığı kısa metraj film gösterimiyle başlayan gece, katılımcıların konuşmasıyla devam etti. Programda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel sekreteri Ban Ki-mun ve Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin mesajları okundu.

Filistinli küçük bir kızın okuduğu şiirle son bulan resepsiyonun ardından, yöresel lezzetlerin ikram edildiği kokteyl düzenlendi.

-"Türkiye'nin gösterdiği gayreti hiçbir zaman unutmayacağız"-

Resepsiyonda AA muhabirine konuşan Filistin'in Moskova Büyükelçisi Faed Mustafa, Türk halkının desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Mustafa, Türkiye'nin, Filistin sorununun çözümünde çok önemli rol oynadığına vurgu yaparak "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Filistin halkı için ortaya koyduğu gayret ve destek için minnettarız. Filistin'in, BM'de gözlemci statüsü alması için Türkiye'nin verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Filistin Büyükelçisi, Türkiye'nin Arap Dünyası ve Ortadoğu'da büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA