Kırşehir İl Özel İdaresi Kışa Hazır

Kırşehir İl Özel İdaresi hazırlıklarını tamamlayarak Kış Mevsimi için hazır olduklarını bildirdi.

Kırşehir İl Özel İdaresi Kışa Hazır

Kış hazırlıklarını tamamlayan İl Özel İdaresi’nde ekipman ve personel sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, zorlu kış günlerinde yol açma çalışması yapacak araçlarının da tam olduğunu açıklayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, yollarda da bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

10 greyder, 3 dozer ve 5 tane kepçe ile kış koşullarına hazırlıklı olduklarını, araçların kışlık bakım ve onarımlarının da yapıldığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, 50 kişiden oluşan ekiple kar mücadelesini yapacaklarını kaydetti.

Aydoğan, “İl Özel İdaresi olarak bu sene yaptığımız programda köy yollarına asfalt, stabilize ve yama yapılması işleri şu anda devam ediyor.

Asfalt programlarımızı bitirdik. Az bir yama programımız kaldı. Ve onunla beraber de 10-15 güne kadar yama programımız bitiyor ve stabilizeye dönüşüyor hava şartlarına göre şu anda elimizde 10 tane greyder, 3 dozer ve 5 tane kepçe ile kış hazırlıklarının listelerini yaptık. Hangi ilçede hangi araçların çalışacağını belirledik. Kar mücadelesine, karın yağmasıyla birlikte ekiplerimizi ilgili ilçelere göndererek başlayacağız. Şu anda kışlık bakım onarımlarını yaptırıp, işi durdurmuyoruz. Mevcut köy yollarının bakım onarımlarına devam ediyoruz. Karın başladığında hemen ekiplerimiz hazır vaziyette olacak. Yaklaşık 50 kişilik personelle hazır vaziyette hemen kar mücadelesine başlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA