İmpr Şanlıurfa'da Toplum Merkezi Açtı

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, "Suriye'de yaşanan krizden etkilenerek bir şekilde Türkiye'ye gelmiş insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.


Ayhan, Urfa Toplum Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yaklaşık üç aydan bu yana söz konusu merkezi açmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere katkı sağlamayı düşündüklerini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Burada birçok etkinlik yapılıyor. Bunların başında, eğitim, psikolojik danışmanlık, çocuk ve kadınlara yönelik özel eğitim programları geliyor. Suriye'de yaşanan krizden etkilenerek bir şekilde Türkiye'ye gelmiş insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu konuda onların en azından yeteneklerine uygun aktivitelerle daha iyi bir yaşam elde etmelerine katkı sağlamak istiyoruz."

Ayhan, sivil toplum kuruluşu olarak sosyal sorumluluk bilincinde hare ederek, insani çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

IMPR tarafından yürütülen projeler kapsamında kurulan Urfa Toplum Merkezinde 4 bin 500 sığınmacıya hizmet verilmesi hedefleniliyor.

Kaynak: AA