İğdır'da 'İnsan ve Hayat' Konulu Konferans

Iğdır Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Köprü Kulübünce "İnsan ve hayat" konulu konferans düzenlendi.


Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Selim Gündüzalp katıldı.

Gündüzalp, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'a ilk defa geldiğini belirterek, kentin güzel bir iklime ve konuma sahip olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler veren Gündüzalp, insanların her zaman hatırlamaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz insanlar Allah emrettiği gibi yaşamalıyız. Her zaman aklımızda bu dünyanın fani olduğunu ve ebedi bir hayatın bizi beklediğini unutmamalıyız. Kalbi yaratan Allah kalbin içinden geçeni bilmez mi? İnsanlar hayatta melek olma çabası içerisinde olmamalı. Zaten Allah öyle bir varlığı yarattı. Biz insan olmayı başaralım bu bize yeterli diye düşünüyorum. Bütün insanlar aynı şemsiyenin altında yaşıyor. Bunları okuduğumuz kitaplarda insanlar paylaşma gereği duyuyoruz"

İnsanın Allah'ın yanında özel bir yerinin olduğunu, bunu bütün insanların bildiğini ifade eden Gündüzalp, konuşmasında hadislere ve Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler vererek son verdi.

Konuşmaların ardından Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ethem Güler, Gündüzalp'a plaket taktim etti.

Konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Ethem Güler, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA