Çiftçilere Ücretsiz Ceviz Fidanı, Yonca ve Macar Fiğ Tohumu Dağıtıldı

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde çiftçilere ücretsiz sertifikalı ceviz fidanı, Yonca ve Macar Fiğ tohumları dağıtıldı.

Çiftçilere Ücretsiz Ceviz Fidanı, Yonca ve Macar Fiğ Tohumu Dağıtıldı

Piyasa değeri 15 TL olan sertifikalı chandler cinsi ceviz fidanların, Yonca ve Macar Fiğ tohumlarının çiftçiye dağıtımı ile ilgili Pazarlar Kaymakamlığı bahçesinde tören düzenlendi.


Törene Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin ve üreticiler katıldı.

Ceviz fidanı, Yonca ve Macar Fiğ tohumları dağıtımı öncesi uzmanlar tarafından bilgilendirilen çiftçiler desteklerinden dolayı hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne hem de Özel İdare Müdürlüğüne teşekkür etti.

Çiftçilere sertifikalı ceviz fidanlarını, yonca ve fiğ tohumlarını İlçe Kaymakamı İshak Çınar dağıttı.

Kaymakam Çınar, üreticilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören sonunda açıklama yapan Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, "Pazarlar merkez, köy ve beldelerinde tespit edilen çiftçilerimiz bu fidanlarla oluşturacakları kapama ceviz bahçeleri daha sonra organik ve sertifikalı belgesi alabilecek. Ayrıca sertifikalı Yonca ve Macar Fiğ tohumlarının dağıtımının tamamlandığı bildirildi.

Pazarlar İlçe gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından 2013 yılı Meyveciliğin geliştirilmesi Projesi kapsamında ilçemiz üreticilerinden 7 kişiye 35 dekar alana dikilmek ve kapama bahçe oluşturulmak üzere 500 adet ceviz fidanı dağıtılmıştır. Yine Müdürlüğümüz tarafından 2013 yılı Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 36 üreticiye Yonca ve Macar Fiğ tohumları dağıtılmıştır. Toplamda 150 kg yonca 30 dekar alana ve 750Kg Macar Fiği tohumu 90 dekar alana ekilmek üzere üreticilerimize dağıtılmıştır. İha özel haber.
Kaynak: İHA