Nazlı Ilıcak’ın ‘Bu haberi Taraf’a mit sızdırdı’ iddiası

Nazlı Ilıcak, ‘Dört Bir Taraf’ isimli programda Taraf Gazetesinin ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ başlıklı manşet haberi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Nazlı Ilıcak’ın ‘Bu haberi Taraf’a mit sızdırdı’ iddiası
CNN Türk televizyonunda yayınlanan Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Altan Öymen ve Nagehan Alçı 'nın gündemi değerlendirdiği 'Dört Bir Taraf ' programında Nazlı Ilıcak, Taraf Gazetesinin 'Gülen 'i bitirme kararı 2004 'te MGK 'da alındı ' şeklindeki manşet haberini Taraf Gazetesi 'ne MİT 'in sızdırdığını iddia etti.

'Bu haberi Taraf 'a mit sızdırdı '
7 Şubat 'ta Erdoğan 'a bu tuzağı kurup cemaat ile arasını açanlar, Tayyip Erdoğan 'a o böceği cemaat mensubu polisler koydu diyenler ve sürekli bunu işleyenler MİT. MİT 'in içerisindeki bir grup bunu yapıyor. Bu tarz bir hadise var. Bunun arasını açmak ve derinleştirmek isteyenler bunu bilir.

Bu haberin manşeti yanlıştır ama neden şimdi çıkartıldı derseniz ben şöyle düşünüyorum; Cemaat ile hükümetin arasını iyice bozmak isteyenler tabiî ki o duygusal kopuşu da hızlandırmak üzere böyle bir belgeyi ortaya çıkartmış olabilir. Ama şuna eminim ki cemaat dediğimiz önde gelen insanların hiç biri 2004 'te hükümetin kendilerine kötülük yapmak üzere bu MGK kararını imzaladığına inanmaz.