Küba ve Rusya'dan renkli kareler

Özkan Arıkantürk ve İsmet Arıkantürk, "Küba Allegro, Dumanların Ardındaki Topraklar ve Bir Rus Masalı" adını taşıyan dia gösterisi ile 30 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat'ın konuğu oluyor.

Küba ve Rusya'dan renkli kareler
Küba ve Rusya'dan renkli fotoğraflarla izleyicileri kilometrelerce uzaklara götürecek olan Dr. Özkan Arıkantürk ve İsmet Arıkantürk, ülkelerin sosyo-ekonomik gelişimlerini ve tarihsel özelliklerini de fotoğraflar eşliğinde gözler önüne serecek.

Özkan Arıkantürk hakkında

ZEYFOD Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin Başkanlığını yürüten Dr. Özkan Arıkantürk, İZDOF (İzmir Doğa Fotoğrafçıları Grubu) üyesi.

2004 yılında FEST Travel Fotoğraf Yarışması'nda mansiyon, 2006 yılında Nobel-Dr. Objektif Fotoğraf Yarışması'nda İzzet Keribar Özel Ödülü'nü kazandı.

2007 yılında Atlas Dergisi'nin düzenlediği yarışmada ikincilik ödülünü aldı ve National Geographic Dergisi'nin 2011 yılı fotoğraf yarışmasında finale kaldı.

2013 yılında Makedonya'da "Photo Club Kozjak" tarafından düzenlenen "The International Exhibition of Art Photography-SOUL 2013" Yarışması'nda iki fotoğrafı, Sırbistan'da düzenlenen Novi Sad Yarışması'nda yedi fotoğrafı, Almanya'daki German Photo Cup, İngiltere'deki Bristol ve Bosna Hersek'teki Artphoto Yarışmaları'nda da birer fotoğrafı ile sergileme ödülü aldı.

İsmet Arıkantürk hakkında

Sanat etkinliklerini resim ve fotoğraf alanında yoğunlaştıran İsmet Arıkantürk, lise yıllarında başladığı fotoğraf çalışmalarını İlke Veral Coşkuner atölyesinde sürdürüyor.

ZEYFOD (Burhaniye Zeytin Fotoğraf Derneği) ve İZDOF (İzmir Doğa Fotoğrafçıları Grubu) üyesi.

Nisan 2013'te ABD'de düzenlenen Professional Women Photographers uluslararası fotoğraf yarışmasında büyük ödülü ve bir mansiyon kazandı.

Makedonya'da "Photo Club Kozjak" tarafından düzenlenen "The International Exhibiton of Art Photography-SOUL 2013" yarışmasında iki, Almanya'da düzenlenen German Photo Cup, İngiltere'deki Bristol ve Bosna Hersek'teki Artphoto yarısmalarında da birer fotoğrafı sergilendi.