Bakan Müezzinoğlu'ndan Hastaneye Gece Denetimi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yaptıkları hastane denetimlerinde eksikliklerin belirlenip düzeltildiğini söyleyerek, “Denetimlerde derdimiz kusur aramak değil, daha iyisini başarabilmek” dedi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan Hastaneye Gece Denetimi

Bakan Müezzinoğlu yarın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilecek olan, “Sağlık Bakanlığı Koordinasyon, Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı'na” katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. İlk olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Hastalarla sohbet edip, dertlerini dinleyen Müezzinoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gittiği tüm illerdeki hastaneleri incelemeye çalıştığını kaydeden Müezzinoğlu, “Herhangi bir sıkıntı var mı, yok mu, yönetici arkadaşlardan bilgi alamaya çalışıyoruz. Yarın Türkiye genelinde bütün sağlık il müdürlerimiz, halk sağlığı müdürlerimiz ve genel sekreterlerimizle Sandıklı’da 2014’ün değerlendirmesini yapmak için geldik. Burada da hastanemizi bir görelim dedik. Yoğun bakımları ziyaret ettik. Servislerdeki duruma bir baktık. Arkadaşlardan genel bir bilgi aldık. Dolayısıyla rutin yaptığımız çalışmalardan bir tanesi.” dedi.

Öte yandan, Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ‘efendim yaptığınız denetimde bir eksiklik gördünüz mü?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Arkadaşlar mutlaka olur, onları da arkadaşlar düzeltir yani. Derdimiz kusur aramak değil, daha iyisini başarabilmek. “
Bakan Müezzinoğlu, yaptığı denetimin ardından kalabalık bir konvoy eşliğinde hastanende ayrıldı.
Kaynak: İHA