Sakarya Valisi Mustafa Büyük Taraklı’da İncelemelerde Bulundu

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Taraklı’da okullarının sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Taraklı’da İncelemelerde Bulundu

Vali Büyük’e okul ziyaretleri sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dursun Ali Dal eşlik etti. İlk olarak Taraklı Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, burada idarecilerden okulun ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Vali Büyük okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Vali Mustafa Büyük daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Büyük ve beraberindekiler daha sonra Taraklı Çok Programlı Meslek Lisesi’ni ziyaret ettiler. Vali Büyük, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlarla sohbet ederek okul müdüründen sorunlarla ilgili bilgiler aldı.

Okul gezileri kapsamında Taraklı Halk Eğitim Merkezi, Zübeyde Hanım Anaokulu, Taraklı Atatürk İlkokulu ziyaret eden Vali Büyük, burada okul müdüründen okulların sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldıktan sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Mahdumlar Köyünü de ziyaret eden Vali Büyük ve beraberindekiler Köy kahvesinde çay içip sohbet ettiler.

Gezi sonrası kısa bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Büyük, "Bizim bugünkü hedefimiz eğitimdeki çıtayı biraz daha yükselterek başarıyı artırmaktır. Bu da ancak yeterli fiziki mekanlar ve iyi bir eğitimle gelir. Okullarımız yeterli sınıf kapasitesine sahip. Ancak, bazı okullarımızın eksiklileri var. Okullarımızı ziyaret ederek sorunları ve talepleri yerinde görelim istedik, hem de geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızla sohbet ederek onların isteklerini dinleyelim istedik. Okul ziyaretlerimize bundan sonra fırsat buldukça, belli bir program dahilinde devam edeceğiz" dedi.

Vali Mustafa Büyük daha sonra ilçede yatırımı devam eden Taraklı Termal A.Ş. ve Paşalar Konakları Termal Otel ve Devremülk tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: İHA