Ödemiş Madeni İşler Odası, Sıhhi Tesisatçıların Sorunlarını Ele Aldı

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanlığı kaportacıların sorunlarını masaya yatırdıktan sonra su tesisatçıların sorunlarını masaya yatırmak için toplantı yaptı.

Ödemiş Madeni İşler Odası, Sıhhi Tesisatçıların Sorunlarını Ele Aldı

Ödemiş Belediyesi Engelsiz Kahve’de yapılan toplantıya Oda Başkanı Erol Nokta ve Ödemişli su tesisatçıları katıldı.

En büyük sıkıntının da belirlenen fiyat listesinin uygulanmamasından kaynaklandığını ve ekonomik bazda sorunlar yaşadıklarını dile getiren esnaflar fiyat listesinin oluşturulmasını ve bu listeye uymayanlara yaptırım cezası uygulanmasını istediler.

“ÇIRAK SIKINTISI ÇEKİYORUZ”
Tesisatçı Özkan Ticaret Sahibi Özkan Urgan konu ile ilgili olarak, “Bir dairenin tesisat işi yapımı 1500 TL ile 2 bin TL arasında olmalı. Biz bu ücretlere birlikteliğimizi sağlayamadığımızdan dolayı yapamıyoruz. Sonra zararına işler yapıyor. Sektör hızlı işlerimiz çok ama ekonomik sorunları kendi kendimize yaratıyoruz. Bunları aşmamız gerekiyor. Canımızı ortaya koyuyoruz malımızı sermayemizi ortaya koyarak işimizi yapıyoruz. Bu şartlarda hakkımızı savunalım. Bir diğer konu da çırak yok; eleman sıkıntısı hat safhada.

Dışarıdan eleman yok artık bize meslek lisesinden stajyer elemanlarımız geliyor. Ancak oda son sınıfta geliyor. Biz esnafların talebi bu çocuklarımız bizlere ikinci sınıftan itibaren gönderilmesi. Böyle olduğu zaman biz işletmeler eleman sıkıntısı çekmeyecek. İş kalitesi artacak öğrenciler daha iyi uygulamalarla yetişecek ve piyasada kalifiye elamanlar yetişmiş olacaktır” dedi.

“BİR DAİRE TESİSATI BİN 1.500-2.000 TL OLMALI”
Oda Başkanı Erol Nokta konuları değerlendirerek oda olarak fiyat listesi konusunda ve kullanılan iş makineleri konusunda çalışma yaptığını söyledi.

Nokta, “Sizler sanatkârsınız hakkınızı arayacaksınız. Bir dairenin tesisat işlemi bu devirde 1500 TL ile 2 bin TL arasında olmalı. Bu hakkınızı savunuyoruz. 20 gün sonra sizlerle bir araya geleceğiz. 20 gün içinde sizlerle müzakereler yaparak fiyat listemizi oluşturalım. Oluşan fiyat listesine uymayan arkadaşlarımızı da yaptırım cezası uygulayalım bu ceza gelirini eğitim fonumuz da kullanırız. Aynı zamanda İZKA üzerinden araştırma yapıyoruz.

Proje hazırlayarak sizin kullandığınız iş makinelerinden almayı planlıyoruz. Eğer projemiz olursa ortak kullanım aletleri oluşturacağız. Herkes kendine makine almadan işini yapacak odaya teslim edecek giderleriniz düşecektir. Çırak konusunda hepimiz her esnaf kesimi sıkıntı çekiyor. Meslek liselerimiz ile görüşmeler yapalım uygun olursa daha çok ve daha önceki yıllarda stajyer isteyelim” dedi.

Kaynak: İHA