Belediye araç Filosuna 10 Araç Daha Ekledi

Belediye, araç filosunu güçlendirmek ve halka daha iyi hizmet sunmak için 2 milyon lira karşılığında 10 araç aldı.


İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, belediyenin yaptığı güzel çalışmaları takip ettiğini söyledi.

Hizmete katkı sağlayan araçların, altyapı kadar önemli olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bir kurumun değeri sadece araçlarıyla değil, hizmeti ve kurumsal kapasitesiyle ölçülüyor. İki hafta önce Tatvan 10| Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında deprem ve yangın tatbikatı yaptık. Orada özellikle itfaiye ve kurtarma araçlarımızın kurumsal kapasitesini, personelle birlikte test ettik. Herhangi bir deprem ve doğal afet durumunda hazırlığımızın, kurumsal ve teknik kapasitemizi gördük. Bu kapasiteye şahit olmaktan büyük mutluluk duydum. Bitlis halkının refah ve yaşam standardının yükselmesi için çaba gösteren başkanımıza teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise yaklaşık 2 milyon liranın üzerinde bir yatırımın açılışını yaptıklarını belirtti.

Göreve geldiklerinin belediyenin araç filosunda çok büyük sıkıntı yaşandığını ve güç şartlarda hizmet verildiğini anımsatan Alaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nüfusumuzun iki katına kadar hizmet verecek bir araç filosuna sahibiz. Kış şartları ve coğrafyamız bunu gerektiriyordu. Elimizde 15 ile 20 yıllık araçlar vardı. Yeni araçlarımız uzun yıllar Bitlis'e ve çevreye hizmet verecek. Belediye olarak, Mutki ve Hizan ilçelerimize de destek sunuyoruz. Bu eserleri Bitlis'e kazandırdık. Başlattığımız projelerin hayata geçmesiyle, 20 yıl boyunca kimsenin özel proje yapmasına gerek kalmayacak. Çünkü hiç kimse 'Bitlis'te dere ıslahı, kentsel dönüşüm, içme suyu ve altyapıyı yapacağım' diyemeyecek."

Kentin altyapısına uzun vadede yatırım yaptıklarını dile getiren Alaydın, göreve geldiklerinden bu yana popülist ve günlük politikaları bir kenara bırakarak, şehrin geleceğine yatırım yaptıklarını ifade etti.

Alaydın, "Bu araçlar da bunun meyvesi. 5 yılda yaptığımız hizmet, bu şehirde belki 40 yıl boyunca yapılmamıştı. 40 yılın toplamı kadar hizmet yaptık. Herşey Bitlis için. Bitlis'in yaşanılabilir ve marka şehir olması noktasında altyapıyı oluşturduk. Birkaç yıl sonra bu altyapı meyvelerini verecek" diye konuştu.

Ardından yeni alınan araçlar için kurban kesildi ve araçlar şehir turuyla vatandaşlara tanıtıldı.

Kaynak: AA