Almanya'da 'Antakya Medeniyetler Korosu' Konser Verdi

Antakya Medeniyetler Korosu, Almanya'nın Bremen kentinde verdiği konserde Türkçe, Almanca, Ermenice, Kürtçe ve İbranice şarkı ve ilahiler seslendirdi.


Hanseforum Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında, Şef Yılmaz Özfırat öncülüğündeki 120 kişilik Antakya Medeniyetler Korosu ilk konserini Bremen'deki Unsere Lieben Frauen adlı kilisede verdi.

Konserde 3 semavi dinin ve 6 medeniyetin üyelerinden oluşan koro; Türkçe, Almanca, Ermenice, Kürtçe ve İbranice şarkı ve ilahiler seslendirdi.

Berlin'de bulunan Başbakan Jens Böhrnsen'e vekaleten selamlama konuşması yapan Eyalet Kültür Müsteşarı Carmen Emigholz, "Birlikte yapılan işler önyargılara fırsat vermez. Ahmaklar önyargılı olur" ifadesini kullandı.

Başkonsolos Mehmet Günay, dünyanın barış ve hoşgörüye ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Müzik, her zaman toplumları birleştiren bir unsur olarak, kültürler arası diyaloğu teşvik etmiştir. Bu gibi etkinlikler, halklar arası dostluğa diplomatların başaramadığı katkıyı sağlar" dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, konser ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu etkinlikte bulunmaktan onur duyduklarını söyledi.

"Bizde, tüm dini mekanlar Allah'ın evi olarak kabul edilir" diyen Özfırat, "Burada Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin ilahi ve şarkıları söylendi. Bremen'de sıcak bir ortamda çok güzel bir seyirci ile karşılaştık. Bizleri bunlarla buluşturduğu için öncelikle Hanseforum'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yanlış tanıtılmasını istemediklerini belirten Özfırat, "Biz, bir arada yaşanabildiğini dünyaya gösteren ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne kadar medeniyetleri barındıran bir milletiz. Bunu hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Konseri İslami, Hristiyan ve Yahudi dini cemaatlerin temsilcileri yanı sıra siyasetçi, bürokrat ve çok sayıda müzik severler izledi.

Kaynak: AA