Nazilli Öğrenci Meclisi Belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi’ uygulaması gereğince Nazilli Öğrenci Meclisi Seçimi, 50. yıl Anadolu Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda yapıldı.

Nazilli Öğrenci Meclisi Belirlendi

Meclis Başkanlığını seçimine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, okul müdürleri, öğretmenler ve okul başkanları katıldı.


İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk’un başkanlığında gerçekleştirilen seçime 45 okulun 36 öğrenci başkanı katıldı.

İlk olarak sandık kurulu belirlenen seçimde, sandık kurulu başkanlığını Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden Ceren Tonyalı yaparken, sandık kurulu üyeliklerini ise Menderes Anadolu Lisesi’nden Enis Urfalıoğlu ve Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu’ndan Erdoğan Eker yaptı. 7 adayın seçim konuşmalarının ardından kıyasıya yarıştığı seçim sonucunda ise Nazilli Öğrenci Meclisi Başkanlığına 29 oy alan Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Apaydın seçildi. Nazilli Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Mamağa 25 oy, Özel Yüzyıl Bezci Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Ayhan 19 oy, Nazilli Kız Meslek Lisesi öğrencisi Ferda Arık 17 oy ile 50. yıl Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Ramazan Akmanoğlu ise 13 oy aldı. Aydın İl Meclisine seçilen 5 öğrenci birbirlerini tebrik ederken, önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak aralarından bir öğrenciyi Aydın’da yapılacak olan İl temsilciliği seçimlerinde destekleyeceklerini ifade ettiler.

NAZİLLİ’YE AYDIN’DA TEMSİL EDECEKLER
Nazilli öğrenci meclis başkanlığı seçiminin demokratik bir ortamda yapılarak seçim kurallarının eksiksiz uygulandığını ifade eden Sezai Selçuk; “Öğrencilerimizde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla her yıl önce okullarımızda temsilciler, sonra da ilçe öğrenci temsilcisi seçimleri yapılmaktadır. Ardından da bu öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte Aydın'a giderek ilçemizi orada temsil edecek ve Aydın ilini temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisine gidecek. Bu bağlam da ilçemizde yapılan seçim sonucunda birinci olan Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Apaydın'ı tebrik ediyorum. Öğrenci Meclisimize de Aydın’da yapılacak seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA