Kırıkkale Üniversitesi Global İletişim Merkezi Açıldı

Kırıkkale Üniversitesi ve Southern Üniversitesi arasında irtibat ofisi olarak çalışacak Global İletişim Merkezi, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanlığında açıldı.


KÜ'den yapılan yazılı açılamada, açılışa Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Southern Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter, Southern Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Profesörü Dr. Osman Kandara ve davetlilerin katıldığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Yıldız, yaptığı açıklamada, 2012 yılının Ocak ayında Southern Üniversity ve A&M College Rektörü Dr. James Lee Llorens ve üniversitede Bilgisayar Bilimleri Profesörü olarak görev yapan Dr. Osman Kandara, Southern Üniversity ve Kırıkkale Üniversitesi arasında işbirliği oluşturmak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Üniversiteler arası öğretim elamanı değişim programlarını uygulamak, ortaklıkla ilgili küresel insiyatifleri artırmak ve uluslararası öğrencileri Kırıkkale Üniversitesine çekmek amacıyla çalışmalar başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalardan bir tanesi de üniversitemizde oluşturulacak ve iki kurum arasında irtibat ofisi olarak çalışacak Global İletişim Merkezi kurulmasını sağlamaktı. Bu çalışmalar sürecinde dil eğitimi ve çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak üzere üniversitemizden 20 öğretim elamanı Southern University ve A&M College'a gitti. Yine aynı kapsamda 11 öğretim elamanı çeşitli akademik faaliyetlerde bulunmak üzere üniversitemize gelmiştir ve bazı öğretim elamanları üniversitemizde ders vermeye devam etmektedir. Yapılan çalışmaların üniversitemiz ve işbirliği yaptığımız tüm kurumlar için hayırlı olmasını diliyoruz."

Southern Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter da burada bir rüyanın gerçekleşmesine tanıklık ettiklerini belirterek, bu süreçte her iki üniversitenin de global dünyaya açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini kaydetti.

Kısa bir süre içerisinde bu kadar hızla ilerlemenin yaşanmasına çok şaşırdıklarını dile getiren Prof. Dr. Barbara Carpenter, "Umarım bu çalışmalar daha ileri düzeyde devam eder. Southern University ve Kırıkkale Üniversitesi arasında imzalanan protokolün hepimiz için daha da güzel ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. Burada bulunmaktan çok memnunum. Burada kendimi evimde gibi hissettim. En kısa zamanda sizleri de misafir etmekten onur duyarım. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA