Tüdiad’den 'Kuran’ı Anlama ve Kuran Ahlakı” Konferansı

Tüm Din Adamları Derneği (TÜDİAD) tarafından Ödemiş’te “Kur’an’ı Anlama ve Kur’an Ahlakı” konferansı düzenlendi.

Tüdiad’den 'Kuran’ı Anlama ve Kuran Ahlakı” Konferansı

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa TÜDİAD Başkanı Mesut Ekmekçi, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, ilçe müftüsü Mustafa Bilgiç, Emniyet Müdürü Okan Ketsek ile cami görevlileri ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan konferans daha sonra dualar ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan TÜDİAD Başkanı Mesut Ekmekçi, “Ödemiş’te birçok vatandaşımız Kur’an’ımızı okuyor. Ancak Kur’an’ı anlama ve Kur’an ahlakı konusunda hepimizin bazı eksikleri olduğunu görerek böyle bir konferans düzenledik. Konferansımızda konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Kuran anlayarak okuma konusunda Kuran okumaya başlanırken yapılması gerekenleri Kuran-ı Kerim’in gündelik yaşama yansımalarını paylaştı
Yıldırım daha sonra da Kur’an’ın üçte birinin geçmiş milletleri anlattığını ve kutsal kitaptaki asıl amacın bu kutsal kitabın özünü anlayarak yaşama yansıtmak olduğunu belirten Yıldırım, Kur’an-ı Kerim’in bu nedenle kıyamet kopana kadar değişmeden varlığını sürdüreceğinin altınız çizdi.
Kaynak: İHA