Rus Kardeş Şehirlerden Akaydın’a Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı Rusya’nın Rostov Na Donu ve Omks şehirlerinin belediye yöneticileri ziyaret etti.

Rus Kardeş Şehirlerden Akaydın’a Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden olan Rusya’nın Rostov Na Donu ve Omks şehirlerinin belediye yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Ziyarette Omks Belediye Başkan Yardımcısı Kasyanova İrina, Rostov Na Donu Belediye Başkan Yardımcısı Vitaliy Viktoroviç Zolohutin, Lenin İlçe Belediye Başkanı Sergey Karpoviç Suharev, Rostov Bölge Meclisi Milletvekili İgor Vladimiroviç Berejnoy, Omsk Çocuk ve Sanat Okulu Müdürü Gadelşina Tatyana, Okms Drama Tiyatrosu Müdürü Suhonina Tatyana Nikolaevna ve Rusya Federasyonu Başkonsolosu Aleksandr Tosltopyatenko ve Rusya Antalya Konsolosu Alexey Shinanov da hazır bulundu
RUS TURİSTLER SEVİNDİRİYOR
Başkan Mustafa Akaydın, bu yıl turizmde güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Rusya’dan gelen turistler bizleri sevindiriyor. Kasım ayında olmamıza rağmen hava sıcaklığı çok güzel gidiyor. Bunun turizme yansımalarını görüyoruz. Bu yıl rekor kırarak 11 milyon turisti geçtik. Bunun büyük çoğunluğu Rus turistlerden oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Kaleiçi’nde Kültür Evi yaptık. Burada kardeş şehirlerin kültürlerini yansıtmasını sağlayacağız. Sizler de her türlü katkıyı sunabilirsiniz” dedi.

EN ÇOK ANTALYA TANINIYOR
Omks Belediye Başkan Yardımcısı Kasyanova İrina ise, Antalya’ya her gelişinde ayrı bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Omks’un birçok kardeş şehri bulunuyor. Ancak en çok Antalya tanınıyor. Rusya’dan Antalya’ya tatile gelen özellikle çocuklu aileler burayı çok seviyor. Antalya’dan Omks’a özel bir gösteri için gelen çocuklar, çok güzel gösteriler sundu. Bu tür etkinliklerle kardeşlik ilişkilerimiz gelişiyor” diye konuştu.

Başkan Akaydın, Omks ve Rostov Na Donu heyetine Antalya’nı tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA