Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gaziantep'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "GAP' bölgesini özellikle gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gaziantep'te 185 milyon lira tutarındaki 10 tesisin Araban Belediye Parkı'nda düzenlenen toplu temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, şehre 34 müjdeyle geldiğini ve hazırlanan projelerin ise 490 milyon lira olduğunu belirtti.

Kent için 2013 ve 2014'ü hamle yılı ilan ettiklerini anımsatan Eroğlu, "Bilindiği üzere Gaziantep'in 2060'a kadar su ihtiyacını karşılayacak Çetintepe Barajı'nın temelini attık. Bugün ise Ardıl ve Doğanpınar barajlarının inşaatına başlıyoruz" dedi.

Ardıl barajının bugüne kadar yapılamaması nedeniyle geçmiş iktidarlar adına özür dileyen Eroğlu, şunları söyledi:

"Burası mümbit topraklar. Yılda 2-3 ürün alınabilir. Yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve arzı olacak. Biz GAP bölgesini özellikle gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Bu bakımdan sulama çok önemli. Sulama olmadan bu neticeyi almak mümkün değil."

Ülke genelinde 175 bal ormanı kurduklarını anlatan Eroğlu, "Bu çalışma çok fayda sağladı ve Türkiye bal üretimi de dünyada 2. sıraya yükseldi" dedi.

AK Parti'nin yaptığı hizmetlerden bahseden Eroğlu, "Daha önce parada 6 sıfır vardı. KEY ödemeleri de bizim dönemimizde ödendi. Ayrıca daha önce vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu şimdi ise bunların hepsi hizmete aktarılıyor. Bakınız 2002'de 48 liradan satılan antibiyotik iktidarımız olmasaydı 260-280 liradan satılacaktı. Şimdi ise 8 liraya satılıyor. O zaman bu SSK'nın başında kim vardı? Allah aşkına bir hatırlayın. İlaç soygunu yapan, bilmem ne soygunu yapan, İSKİ'de soygun yapan...Bu muhalefete millet iktidarı teslim eder mi? Hükumet teslim eder mi? Etmez tabi" diye konuştu.

- Bakan Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de sonbahar gününde yüreklerinin bir ilkbahar heyecanıyla attığını söyledi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla yola çıktıklarını hatırlatan Şahin, hizmetlerini hiç bir ilçe, mahalle, insan ayrımı yapmadan gerçekleştirdiklerini vurguladı.

İlk milletvekili olduğunda TBMM Sanayi Komisyonu'nda olduğunu anlatan Şahin, "Bir manzaraya baktık suyu kullanamıyoruz, toprağı işleyemiyoruz, rüzgar boşa esip gidiyor. Bu kaynaklarımızı güçlendirmemiz ve su akıp biz bakmamamız gerekiyor. Akarsuyu enerjiye, medeniyete ve cana dönüştürmemiz lazım. İnsanımızı toprakla, suyu toprakla buluşturmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eroğlu, müteahhit firma yetkilileriyle yaptığı pazarlıkta 2017'de tamamlanması planlanan Ardıl Barajı'nın 2015, 2018'de bitmesi hedeflenen Doğanpınar Barajı'nın da 2016'da hizmete açılma sözünü aldı.

Eroğlu ve Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı ile Vali Vekili Mehmet Taşdöğen daha sonra telekonferansla bağlanılan bölgelerdeki yatırımların temelini butona basarak attı.

Törenin ardından Eroğlu ile Şahin parka çam fidanı dikti.

Kaynak: AA