Öğretmenler Günü Gelibolu'da Kutlandı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Öğretmenler günü yapılan törenlerle kutlandı.


Buradaki tören saat 11.00 da Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu tarafından çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile son buldu. Öğretmenler günü kutlamalarının ikinci bölümüne Atatürk Kız Meslek Lisesi konferans salonunda devam edildi. Buradaki tören ise, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Milli eğitim Müdürü Haki Mutlu ve diğer davetlilerin yerlerini almasıyla saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli eğitim Müdürü Haki Mutlu tarafından yapıldı. Mutlu, “Öğretmenlik mesleğini büyük bir özveri ve gururla yapmakta olduğunuzu biliyorum. Yetiştirdiğimiz neslin 2050’li yılları şekillendirmeye aday olacak nesil olduğunu unutmadığınızı, kısıtlı imkanlar çerçevesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevinizi ifa ettiğinizi biliyorum. Aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inanç ile hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” dedi.

Bunun ardından öğretmenliğe yeni başlayanların yemin töreni yapılarak, asil öğretmen oldular. Yeni öğretmenlerin yemin töreninden sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası kompozisyon ve şiir dallarında birinci olan şiir ve kompozisyon sahipleri tarafından okundu. Daha sonra emekliye ayrılan İlyas İnce' belgesi Kaymakam Namık Kemal Nazlı tarafından verildi.

İşitme ve Görme engelli öğrencilerden folklor gösterisi ve şarkıların ardından törenler sona erdi.
Kaynak: İHA