Edirne Belediye Başkanı Sedefçi Açıklaması

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Başarımın sırrı duygularımla hareket etmemdir. Duygularımı, siyasi tecrübemle ve mühendislik bilgimle dengeleyerek hareket ediyorum" dedi.


Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı görevine başladığı günden bu yana halktan bir parça olmaya devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların kendisinde bir kardeş, ağabey, dayı, amca ve baba sıfatı gördüğünü, Edirneliler için ailelerinden bir parça olduğunu belirten Sedefçi, şöyle konuştu:

"Başarımın sırrı duygularımla hareket etmemdir. Duygularımı, siyasi tecrübemle ve mühendislik bilgimle dengeleyerek hareket ediyorum. Yıldırımlı Ayşe teyze ne düşünür, ne yapar? Ya da Yeniimaretli Ahmet bey bu işe nasıl bakar, ne düşünür? Kooperatif bölgesinden Hüseyin bey işin nasıl yapılmasın ister? Yani empati yarak onların yerine kendimi koyarak iş yapan bir düşünce tarzım var. Bana göre başarının sırrı da budur. Kendini onlar gibi hissediyorsan isteklere cevap verebiliyorsundur."

Sedefçi, Romanlarla aynı mahallede büyüdüğünü, sıra arkadaşı olan Roman'ın 1989'da muhtar, kendisinin de belediye başkanı olduğunu söyledi.

"İki köy çocuğunun kaderidir bu" diyen Sedefçi, bazen mahallesindeki kahveye gittiğini ve arkadaşlarıyla görüştüğünü ifade ederek, şunları anlattı:

"Mahallemde kahveye gidiyorum bazen. Arkadaşlarım geldi kahveye yanıma. Geçmişte çelik çomak oynardık, sapanla kuş avlardık, onları anlattık. Bana 'Unutmadın mı?' diye sordular. İşte ben bunları unutmadığım için 'Edirnelilerin bizim Hamdi'siyim'. Ben bunlar sayesinde varım. Ben geçmişimden kopmadığım, onları unutmadığım ve duygularım olduğu için varım."

Kaynak: AA