Edirne'nin Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü 

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne'nin tarih yazmış bir kent olduğunu bildirdi.


Sedefçi, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı ulusal mücadelenin önemli ve kritik bir noktası olduğunu belirtti.

Kurtuluş mücadelesi sonucunda insanların rahat ve huzurlu bir şekilde yaşadığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

"Şanlı tarihimize baktığımızda buna benzer birçok zafer kazanmış olan Türk milletinin evlatları olarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 25 Kasım'ı her yıl daha da coşkuyla kutlamaktayız. Edirne tarih yazmış bir kenttir. Bizler de bu topraklarda özgürce yaşayabilmenin ne acılara bedel olduğunun bilincindeyiz. Bu duygular ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum."

Sedefçi, ülkenin özgürlüğü için canını veren şehitleri, vatan için canını veren kahramanları, 25 Kasım 1922'de kurtuluşu başlatan komutanları, özellikle emperyalist işgalci güçleri ve işbirlikçilerini vatan toprağından sonsuza dek kazıyıp atan tüm şehitleri rahmet ve şükranla, gazileri saygıyla andığını kaydetti.

Kaynak: AA