Yazar Sadık Yalsızuçanlar Okurlar İle Buluştu

Çarşamba Belediyesi, Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “1 İnsan, 1 Kitap, 1 Dünya Okur-Yazar Buluşması”nın bu ayki konuğu Yazar Sadık Yalsızuçanlar oldu.

Yazar Sadık Yalsızuçanlar Okurlar İle Buluştu

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen okur-yazar buluşmasına Edebiyatçı Yazar Sadık, ‘Vefa Apartmanı Tefik İleri’ konulu söyleşi yaptı. Yazar Yalsızuçanlar, “Maddi ve manevi anlamda çok değerli topraklar üzerindeyiz. Bugün sizlere kaleme almaya çalıştığım Vefa Apartmanı ve Tevfik İleri konulu kitabımdan bahsetmeye çalışacağım. Öğrencilik yıllarım Ankara’da geçti ve evim Vefa Apartmanı’na yakın bir yerdeydi. Okula giderken her gün o apartmanın önünden geçerdik ve o apartmanın bu kadar değerli bir apartman olduğunu bilmiyorduk” dedi.

Yalsızuçanlar söyleşide Tevfik İleri’nin hayatından kesitler sunarak, söyleşiye katılanlara Tevfik İleri konusunda bilgiler verdi. Yalsızuçanlar tarafından Tevfik İleri’nin çocukluk yıllarından, öğrencilik hayatına ve son olarak 27 Mayıs Darbesi’nde yargılanma sürecine kadar örnekler vererek anlattığı konu etkinliğe katılanlar tarafından da dikkatlice dinlendi.

Program sonunda okurlarına kitaplarını imzalayan Yazar Sadık Yalsızuçanlar’a Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından Göğceli Camii portresi hediye edildi.
Kaynak: İHA