Manisa’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Manisa’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Egemenlik Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başlayan program daha sonra Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programıyla devam etti.

Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili ve MYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, göreve yeni başlayan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda emekliye ayrılmış öğretmenlere şilt verilirken göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettiler.

"ÖĞRETMENİN ESERİNE DEĞER BİÇMEK ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şöyle konuştu: “Bilindiği üzere milletlerin ve devletlerin varlıklarının devamında ve güçlü olmalarında eğitilmiş insan gücü faktörü önemli rol oynamaktadır. Bu faktörün temeli olan eğitim, eğitimin temel unsuru da öğretmenlerdir. Bu itibarla öğretmenlerin eğitim-öğretim ve kültür sahalarında yapacakları rehberlik ve çalışmalar ülkemizin, devletimizin ve milletimizin istikbalini yakından ilgilendirmektedir. Ayrıca, Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar istemektedir."
Altınsoy, bu milli ve tarihi görevi Atatürk'ün öğretmenlere verdiğini belirterek şunları söyledi: "Bundan dolayı öğretmenler, gençliğin mimarları, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Ülkemizin geleceğine şekil verecek hünerli ellerin sahiplerini, geleceğin neslini öğretmenler yetiştirecektir.Bu nedenle dünyada her şeye değer biçmek mümkün olabilir. Öğretmenin eserine değer biçmek asla mümkün değildir. Gelişmenin ve yücelmenin önüne dikilen en büyük engel cehalettir. Milli eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz, usanmaz davacısı cahilin değil, cehaletin düşmanı, aydınlığın dostu, geçmişi geleceğe bağlayan ve ikisi arasında köprü olan, ilim ve irfan ordusunun rütbesi, eğitimin temel taşı, sevgi kaynağının başı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes adına tüm değerlerin koruyucusu eli öpülecek insan sensin”
Hayatın paylaşıldığı zaman güzel olduğunu ifade eden Altınsoy, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğretmen öğrencileriyle paylaştığı için eğitim hayatı güzeldir. Bu nedenle, öğretmenin bilgili, sevimli, iyi niyetli, azimli, gayretli, merhametli, cesaretli, gönlü millet ve memleket sevgisiyle dolu, alçak gönüllü, kişilikli, erdemli, inançlı, doğru, dürüst, kılık-kıyafetine özen gösteren önder ve rehber olmak gibi üstün vasıflı insan olması gerekmektedir. Okullarımızda düşünen, düşündüğünü değerlendiren, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilen, çağdaş ve demokratik anlayışı özümseyen, kültür birikimini milli ve manevi değerleriyle besleyen kişiler yetiştirmeliyiz. Bunu yaparken, çağımızın bütün teknolojik imkânlarını hayata geçirmemiz, yeni bir yüzyılın başlangıcında bulunduğumuz şu günlerde ellerinizdeki hamuru şekillendirirken dünyanın gerçeklerini ve milletimizin hedeflerini göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.”
Programın sonunda Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi’nin öğrencilerinin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi sahnelendi.
Kaynak: İHA