Şehitkamil Belediyesi Sanatseverleri Medeniyetler Korosu İle Buluşturdu

Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Muharrem Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, “Antakya Medeniyetler Korosu” farklı müzikal dinletileri ile vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Şehitkamil Belediyesi Sanatseverleri Medeniyetler Korosu İle Buluşturdu

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleşen konsere, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Antakya Medeniyetler Korosu Koro Başkanı Yılmaz Özfırat yönetiminde ‘Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında verdiği konser ile vatandaşları doyasıya eğlendirdi. Konserde zaman zaman koro Başkanı Yılmaz Özfırat anlattığı fıkralarla da izleyicileri kahkahaya boğdu. Özfırat, amaçlarının tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajları vermek olduğunu dile getirerek, 150 kişiden oluşan koroda her dinden ve meslekten mensupların bulunduğu topluluğun birlik ve beraberlik için örnek olduğunu söyledi.

Koro üyeleri tarafından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’ndan istenilen akülü tekerlekli sandalye, beyin felci geçirerek engelli olan 46 yaşındaki Arif Zor’a hediye edildi. Engelli Arif Zor, yeni akülü tekerlekli sandalyesi ile sahneye çıkarak hediyesini Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat tarafından aldı. Din, dil, ırk ayrımı olmadan dinleyicilere 3 semavi dinden klasik parçalar sunan koro, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Tamamı Musevi, Hristiyan ve Müslüman üyelerden oluşan gurup, Türkçe, Arapça, Kürtçe ile birlikte 8 ayrı dilde söyledikleri ilahiler ve şarkılarla salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Konser sonunda gurup Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve salondakilerle birlikte Türk bayrakları sallayarak Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını seslendirdi. Gösteri sonrasında koro üyeleri izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Konser sonunda duygularını dile getiren vatandaşlar, “Bu akşam iyi bir konser oldu. Antakya Medeniyetler Korosu’nu vermiş oldukları konserden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bize bugün unutulmaz bir gece yaşattılar. Zaman zaman duygulandırdılar, zaman zaman eğlendirdiler. Gecenin sonunda hep birlikte birlik ve beraberliğimiz içinde Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını seslendirerek, tüm dünyaya barış ve sevgiyi dile getirdik. Ayrıca Bu geceyi bize yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na da teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA