Cep Telefonu Çocukların Başarısını Engelliyor

Gediz Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, 10 yaşın altındaki çocukların ellerinde telefon olduğunu belirterek, bu durumun çocuklardaki başarıyı engellediğini söyledi.

Cep Telefonu Çocukların Başarısını Engelliyor

Manisa Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi ile birlikte aile kurumunun sağlamlaşması ve mutlu ailelerin iyi nesiller yetiştirmesine katkıda bulunmak amacıyla "Ana-Baba Okulu" programı düzenlendi.

Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen Ana-Baba Okulu programında konuşmacı olarak Gediz Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin yer aldı.

Orhan Keskin, Teknoloji Kullanımı ve İnternetin Başarı Üzerindeki Etkisi konulu bir seminer verdi. Keskin, 21. asrın en büyük sermayesinin bilgi olduğunu, bu asrın cahillerinin okuma yazma bilmeyenlerin değil öğrenmeyi bilmeyenlerin olduğunu ifade etti.

Çocuğun başarısında ve eğitiminde ailenin çok büyük rolü olduğunu dile getiren Keskin, şöyle konuştu: “Çağımızın en büyük hastalığı dinlememektir. Öğrenci öğretmeni, çocuk anne babayı, kısaca kimse kimseyi dinlemiyor. Dikkat dağınıklığı, yoğunlaşamamak ta başarı engelleyen sorunlardandır. Sınavlarda ilk yüze, ilk bine giren öğrencilerle yüz yüze görüşüyorum. Hepsinin ortak noktaları konuya yoğunlaşmalarıdır. Hedefi yakalayan insanlar, yaptığı işe hep yoğunlaştıkları için başarılı oldular.”
Keskin, başarıda verimi azaltan etkenlerden şöyle bahsetti: “Telefon, televizyon, uyku, duygusal problemler, kötü davranış bunların başında geliyor. Cep telefonuyla birlikte sosyal iletişim bitti. İnsanlar yüz yüze konuşacakları şeyleri telefonla konuşuyor. 10 yaşından küçük çocukların bugün ellerinde telefon var. Aileler telefon konusunda çok dikkatli olmalı.”

"BAŞARININ SIRRI ÇOK KİTAP OKUMAK"
Başarının sırrının çok kitap okumaktan geçtiğinin altını çizen Orhan Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Çok kitap okuyan bir insan her zaman başarılı olur. Ancak ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük. Almanya’da insanlar günde ortalama 24 dakika kitap okurken, Türkiye’de bu rakam 13 saniyede kalıyor. Kitap okuma konusunda hep son sıralarda kalıyoruz. Dünya kaderiyle oynayan insanların en önemli özelliği çok kitap okumalarıdır.”
Kaynak: İHA