'Hem Okudum Hem Yazdım' ve 'Barışa Beni De Yazın' Projeleri Ödül Töreni

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin Türkiye ve dünyaya örnek olacak örnek projeler hazırladığını söyledi.


Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılında yürütülen "Hem Okudum Hem Yazdım" ve "Barışa Beni de Yazın" projeleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğretmen ve öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Vali Mayda, törende yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin Türkiye ve dünyaya örnek olacak "Hem Okudum Hem Yazdım" ve "Barışa Beni de Yazın" örnek projeler hazırladığını, Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışından hareketle barışı öne çıkaran projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Son zamanlarda teknolojik gelişmelerden dolayı, televizyon ve internet bağımlılığı nedeniyle kitap okumadan ve yazı yazmadan toplumun uzaklaştığını dile getiren Mayda, "Mektup yazma adetimiz bile kalmadı. Mesajlar yazıp toplu olarak gönderiyoruz. Anı yazmak, kitap okumak kalmadı. Hep hazırı değerlendiriyoruz. Hazırlanan projeler, değerlerimizi yeniden kazanmaya yönelik projelerdi. Her iki projemiz de örnek projelerdi. Amacımıza kısmen ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra projeler kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, karikatür ve en fazla kitap okuyan öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenine Vali Mayda'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA