Vali Lekesiz'den Cemil Meriç Müzesi'nde İnceleme

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde restorasyon çalışması devam eden Cemil Meriç Müzesi'nde incelemede bulundu.


Lekesiz, incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede, Cemil Meriç'in 1916'da Reyhanlı'da doğduğunu ve ömrünü ilme adamış Türk aydını olduğunu söyledi.

Meriç'in, fikirleri ve yorumlarıyla çağına ışık tuttuğunu, tarihin önemli dönemlerini, güçlü ifadeler ve derin mana içeren yazılarıyla tercüme ettiğini vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Müzede bir kat tamamen onun ve ailesinin kronolojik hayat hikayesi ve eserlerinin yer aldığı alan olarak tasarlanacak. Diğer kat ise Meriç'in yaşadığı şartları anlatacak. Ziyaretçiler, Cemil Meriç Evi'nde kendi coğrafyamızda son 150 yılda yaşananlara sadece gözleriyle değil yürekleriyle de şahit olacak. Burada yapılacak sunumlar teknolojinin de imkanları kullanılarak çok etkileyici bir yöntemle verilecek. Işık, ses ve görsel efektlerle kişi kendini zaman içinde bir yolculukta bulacak."

Müzenin, gelecek yıl temmuzda hizmete açılmasının planlandığını kaydeden Lekesiz, restorasyon konusunda emeği geçen İl Özel İdaresi'ne, kaymakamlığa ve Reyhanlı Belediye Başkanlığı'na, tarihi ve turizm anlamında ilçenin gelişimine katkı sunmak adına evini devreden kişiye teşekkür ettiğini belirtti.

Vali Lekesiz'e Kaymakamı Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca da eşlik etti.

Kaynak: AA