Tüm Memur Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci; ’’doğuda Çalışan Memurun Durumunda İyileştirme Yapılmalı’’

Tüm Memur Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, ’’doğuda çalışan memurun durumunda iyileştirme yapılmalı’’ dedi.

Tüm Memur Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci; ’’doğuda Çalışan Memurun Durumunda İyileştirme Yapılmalı’’

Ardahan Öğretmenevinde sendika üyeleri ile bir araya gelen Demirci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak siyaset üstü bir sendikacılığı ilke edindiklerini, hiçbir siyasi partinin içinde yer almadıklarını belirtti.

Tüm Memur Sen olarak yaklaşık bir hafta Doğu Anadolu illerinde sorunları tespit etmek için bulunduklarını ifade eden Demirci, şunları konuştu:
"sorumlu bir sendika olarak doğu illerimizin sıkıntılarını, doğu illerinde çalışan memurların tabi olduğu sorunları, gerek çalışma şartları, gerek yaşama şartları, gerekse de görev ile ilgili problemlerini yerinde görüyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın dertleriyle ortak olmak, onlara moral motivasyonun’da bulunmak amacıyla bir haftaya yakın buralardayız. Sorunu yerinde tespit ediyoruz."
Doğu'da çalışan memurlara iyi imkanların verilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Demirci, "cennet parçası bu topraklarda ebediyen var olmak istiyorsak, burada görev yapan çalışanlara iyi imkan sağlanmalı. Burada memuru tutabilmenin yollarına bakmalıyız. Metotlarına bakmamız gerek. Yeni atanmış en güzel duyguyla görev aşkıyla varılacağı bir lojman bulamayıp, çalışma şartlarında dolayı geri istifa edip memleketine gidiyorsa bir memur, bundan daha acı bir şey olabilir mi, bundan daha acı bir kaybımız olabilir mi? Hükumetten acilen, emniyetle güvenle huzur ortamında konaklayabilecekleri lojmanları, sosyal tesislerin en kısa zamanda yapılmasının uygun olacağını düşünmekteyiz.’’
Demirci, ’’7 ay eşini çocuklarını memleketine gönderen bir memurdan verim beklenir mi? Mümkün değil ve Beklenemez’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA