'Otomotivin Kalbi'Nde Çarkları Döndüren Girdilerin Tüketimi Artıyor

OYAK Renault, Bosch gibi otomotiv devlerinin faaliyet gösterdiği Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde , sanayi üretiminde önemli göstergeler olarak kabul edilen doğalgaz, elektrik ve su tüketimi miktarları yılın 10 ayında dikkati çekici oranlarda artış gösterdi.


AA muhabirinin, BOSB kayıtlarından derlediği bilgilere göre, ocak ayında 68,9 milyon standart metreküp doğalgaz tüketimiyle yıla başlayan bölgede, şubat ayında tüketim dibe vurdu ve 50 milyon sm3 ile yılın en düşük seviyesi görüldü.

Bu tarihten itibaren doğalgaz tüketiminde istikrarlı bir artış trendi yakalayan BOSB, temmuz ayında 69,7 milyon sm3 tüketim ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustos, eylül ve ekim aylarında ise tüketim 63 ila 68,5 milyon sm3 aralığında gerçekleşti.

Ekim 2012'de 60 milyon sm3 olan tüketim de bu yılın aynı ayında 65,1 sm3 seviyesini buldu.

- Elektrik ve su tüketimi miktarları

Elektrik tüketiminde ise ocak ayında 80 milyon kilowatt saati bulan BOSB'de, şubatta hafif düşüşle 77,1 milyon kwh'ye gerileyen tüketim, aylık bazda dalgalanmalar yaşansa da mart-temmuz döneminde 80,9-89,8 milyon kwh bandını yakaladı. Buna rağmen elektrik tüketiminde yılbaşından bu yana aylık bazda en düşük seviye 65,8 milyon kwh ile ağustos ayında görülürken eylülde yeniden 86,3 milyon kwh'lik tüketim seviyesine ulaşıldı.

Ekim 2012'de 72,7 milyon kwh'lik elektrik tüketimi, bu senenin aynı ayında hafif gerileme ile 72,6 milyon kwh olarak gerçekleşti.

Ocak ayında 781 bin metreküp su tüketimi olan BOSB'de, yılbaşından bu yana en yüksek tüketim 1 milyon 9 bin metreküp ile mayıs ayında görülürken bunu 1 milyon 7 bin metreküplük tüketim ile eylül ayı izledi. Kalan aylardaki su tüketimi, 752 bin metreküp ila 976 bin metreküp aralığında gerçekleşti.

Geçen yıl ekimde 732 bin metreküp olan su tüketimi, bu yılın aynı ayında 767 bin metreküpe çıktı.

Kaynak: AA