'Ahmet Kaya, Gezi'de de, Diyarbakır'da da olurdu'

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, CNN Türk televizyonunda yayınlanan 5N 1K programına bağlanarak, "Gezi, itiraz ruhudur. Ahmet Kaya itiraz ruhunun içinde de olurdu, Diyarbakır'da da olurdu" diye konuştu.

'Ahmet Kaya, Gezi'de de, Diyarbakır'da da olurdu'
CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına telefonla bağlanan Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, son günlerde eşiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Ahmet Kaya'nın Gezi eylemlerinde de Diyarbakır'da da bulunacağını belirten Kaya, 'Ahmet Kaya'nın aklı, merkez dışında duran, hayatı doğru insanlar olarak yaşamak isteyen herkesin yanındaydı, sokaktaydı Ahmet Kaya. Tüm ötekileştirilenlerin, merkez dışında duranların yanındaydı Ahmet Kaya. Gezi bir itiraz ruhudur. Elbette Ahmet Kaya böyle bir itiraz ruhunun yanında olurdu. Elbette Ahmet Kaya Diyarbakır'da Kürt halkının yanında, sayın Barzani'nin de yanında olurdu' diye konuştu.

AHMET KAYA'NIN MEZARININ TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak görüşmelerin sürdüğü yönündeki açıklamasını değerlendiren Kaya, 'Ahmet Kaya nerede olursa olsun, tarihe not düşülmüştür. Bir daha bu ayıbın kimseye yapılmaması adına tarihi değiştirmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Bu ülke yeter ki ayıplarıyla yüzleşsin. Ahmet Kaya şimdilik sürgünde kalacak.'