Sarıgöllü Kadınlardan Belediyeye Tam Not

Manisa Belediyesi’nin desteğiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organizatörlüğünde sürdürülen Haydi Kadınlar Manisa’ya projesinin bu haftaki konuğu Sarıgöllü kadınlar oldu.

Sarıgöllü Kadınlardan Belediyeye Tam Not

Manisa Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği 4 otobüsle kente gelen yaklaşık 90 kişilik kadın gurubunun ilk durağı Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu ve Gönüllü Rehber Canan Çağlayan Akyüz’ün de bayanlara eşlik ettiği gezide, merkez hakkında detaylı bilgi verildi.

Atatürk Gençlik Merkezi ziyaretinin ardından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’na geçilirken, bayanlar anıtı hayranlıkla inceledi. Anıtta bayanlara Çanakkale Zaferi’nin Türk Tarihi ve Manisa için önemi anlatıldı. Bayanlar anıtta bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek, Manisa Belediyesi’nin kente kazandırdığı önemli eseri ölümsüzleştirdi. Bayanların Manisa gezisinin ilk bölümü Mevlevihane’nin ziyaret edilmesi ile sona erdi. Ardından bayanlar Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlandı.
BAŞKAN ERGÜN SARGÖLLÜ KADINLARLA BULUŞTU
Öğle yemeğinin ardından Sarıgöllü bayanlar Sultan Kafe’de çay molası verdi. Bayanların çay molasına Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Başkan Ergün’ü alkışlarla karşılayan bayanlar, kendilerine Manisa’yı gezme fırsatı verdikleri için Başkan Ergün’e teşekkür etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi vasıtasıyla Sarıgöllü bayanlarla tanışmaktan ve kendilerini Manisa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, “Öncelikle sizlere hoşgeldiniz diyor, projenin nasıl doğduğu hakkında bilgi vermek istiyorum. Bizler ilçe ve beldelerimizde Manisa merkezi hayatında hiç görmemiş, Manisa’nın güzelliklerine şahit olmamış bayanlarımızı tespit etmiştik. Kadın Meclisimizin bu tespit doğrultusunda yaptığı çalışmaların ardından ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ dedik. Kadın Meclisi’nin özverili çalışmalarıyla da Mayıs ayından bu yana bu güzel projeyi sürdürüyoruz. Bu zamana kadar proje dahilinde Manisa’da ağırlanan binlerle bayanımız kentimizden mutlu bir şekilde ayrıldı. Sizlerin de bizi sıcak ve samimi bir şekilde karşılamanız, Manisa’dan keyifli bir şekilde ayrılacağınızı gösteriyor. Bu anlamda gerçekten mutluyuz. Bu proje kentimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini, Manisa’nın son 3 yıldaki değişimini sizlere tanıtmak noktasında bir hizmetimizdir. Yapılan bu güzellikleri büyükşehir kapsamında tüm ilçelerimizde, köy ve beldelerimize de yapmak amacındayız. Biz hiçbir ayrım yapmadan her noktaya hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Çünkü önemli olan Manisalılar’ın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmelerine olanak sağlamaktır. Bunu da çok çalışarak, kimseyi ayırmadan, her noktaya eşit hizmet götürerek başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Bayanların kendisine olan ilgisinden oldukça memnun olan Başkan Ergün, ‘Sarıgöldeki tüm kardeşlerimize abilerimize, ailelerimize ve çocuklarımıza, kısacası tüm hemşerilerimize selamlarımı gönderiyorum. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Ergün bayanlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

KADINLAR MANİSA’YA HAYRAN KALDI
Sultan Kafe’deki çay molasının sonrasında ise sırasıyla Saruhan Bey Türbesi, Sultan Cami ve Muradiye Cami gezildi. Kadınlar camilerde namaz kılma fırsatı bulurken, gezi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda açtığı Hanımeli Pazarı’nın gezilmesi ile sona erdi. Bayanlar Hanımeli Pazarı’nda el emeği göz nuru sergilerden alışveriş yaparken, kadınlara yönelik istihdam projesi olan Hanımeli Pazarı hakkında bilgi aldı. Bayanlar geziden memnun kaldıklarını, Manisa’daki değişimi yerinde görmekten mutluluk duyduklarını ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından güzel bir şekilde ağırlandıklarını ifade ederek Sarıgöl’e uğurlandı.
Kaynak: İHA