Forum Kayseri'de Çocuklar İstanbul Modern Sanat Müzesi Atölyeleri İle Eğlenerek Öğrenecek

Forum Kayseri, 23-24 Kasım tarihlerinde Kayseri’de bir ilke daha imza atıyor.

İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan atölyelerde çocuklar hayal güçlerini geliştirecek tasarımlar yapacaklar.
Çocuklar tekstil, mimarlık, takı ve endüstri atölyeleriyle hem tasarım süreçlerini yaşayacak hem de özgün tasarım ürünleri ortaya çıkaracak. Ziyaretçilerine şehrin merkezinde alışveriş ve keyif fırsatı sunan Forum Kayseri, İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliğiyle kentte bir ilki daha gerçekleştirerek 6-10 yaş arasındaki çocuklara özel tasarım atölyeleri düzenliyor. Forum Kayseri’de çocuklar, 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesi Eğitim Bölümü’nün hazırladığı eğitim atölyeleriyle tekstil, mimarlık, takı ve endüstri alanlarındaki tasarım süreçlerini görecek ve kendi yaratıcılıklarını kullanarak yeni ürünler ortaya çıkaracaklar. 23-24 Kasım tarihlerinde her gün 13.00, 15.00, 17.00 saatlerinde Bir Kostümün Öyküsü, Bunu Senin İçin Yaptım ve Geleceğin Tasarımları olmak üzere üç farklı atölye çalışması düzenlenecek.

‘Bir Kostümün Öyküsü’ atölyesinde çocuklar, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan yapıtların fotoğraflarını inceleyecek ve en çok etkilendikleri yapıtlardan esinlenerek kâğıttan kostümler tasarlayacaklar.

Çocuklar, ‘Bunu Senin İçin Yaptım’ atölyesinde beğendikleri yapıtlardan küçük obje ve desenler üretecekler. Tasarımlarını takıya dönüştürecek olan çocuklar, sevdiklerine hediye etmek için özel hediye paketleri de hazırlayacaklar.

‘Geleceğin Tasarımları’ atölyesinde ise çocuklar, geleceğe yön veren tasarım araçlarının neler olduğunu tartışacak ve 3 bin yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı, ne gibi tasarım araçları kullanacağımızı hayal edecekler.

Atölye çalışmalarına katılan çocuklar, bir saatlik eğitimin sonunda programı başarıyla tamamladıklarına dair katılım sertifikasının sahibi olacaklar.

Forum Kayseri, tüm çocukları hem eğlenmeye hem de İstanbul Modern Sanat Müzesi Eğitim Bölümü’nün hazırladığı eğitim atölyeleriyle keyifli vakit geçirmeye davet ediyor.
Kaynak: İHA