Edos Derneğinden Dershane Açıklaması

Marmaris Eğitim ve Dostluk Derneği, ülke gündeminde olan dershane tartışmalarıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Edos Derneğinden  Dershane  Açıklaması

EDOS Derneği Başkanı Belgin Ballı, yaptığı açıklamada, "Günlerdir, medya üzerinde tartışılan bu konuda bir taraf olmaktan çok daha önemlisi, eğitim sistemindeki eksikliklerin dershanelerin kapatılmasına endekslenmesi eğitime yapılan bir haksızlık olarak görmekteyiz.

Dershanelerin kapatılmasında öne sürülen en büyük sebeplerden biri fırsat eşitsizliği olarak lanse edilmektedir. Aynı zamanda dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi sağlanacaktır söylemi, fırsat eşitliği ile ne kadar örtüşür. Bunu da bizlerin tartması ve düşünmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki okulların eğitim kalitesi bir midir? Temel fırsat eşirsizliği aslen burada görülmektedir.

Birde burada önemli bir diğer nokta da, Türkiye de atanmayı bekleyen yaklaşık 250 bin işsiz öğretmen ordusuna yeni bir işsiz öğretmen ordusu daha katılacaktır. Buda çok ciddi psikolojik ve sosyolojik toplumsal sorunlara yol açacaktır. Özellikle dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslak çalışmasında eğitim sektörünün görüşünün alınması gerekmiyor mu? Evet, kaçımız çocuklarımızı özel okula gönderebiliriz, ama devlet okullarına destek için nüfusumuzun yüzde 90‘ı çocuklarını dershaneye gönderebilmektedir. Son olarak da demokrasi ve serbest ekonominin şartlarından biri olan hür teşebbüs’ün önünün bir emirle kapatılmasıdır. Aslında kanunlara uyan ve düzenli vergisini ödeyen ve topluma katkıda bulunan hiçbir müessesenin kapatılmasını uygun görmemekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA