Büyükşehir Belediyesi, Olbia Kanyonu'nda Temizlik Çalışması Başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, temizlik çalışması başlattığı Olbia Kanyonu'nda yürüyüş parkuru oluşturmayı planlıyor.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, Toroslar Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile Olbia Kanyonu'nda temizlik çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Migros Alışveriş Merkezi ile Minicity arasında kalan 30 dönümlük Olbia Kanyonu'nda incelemelerde bulundu. Akaydın, TODOSK Başkanı Ahmet Şimşek ve üyelerinin de yer aldığı gezide, ot ve çalılarla kaplı kanyonda bir süre yürüyüş yaptı.

Akaydın, 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Olbia Kanyonu'nda yaya parkuru oluşturmak için bitki temizliği başlattıklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TODOSK ve ANTEPE AŞ işbirliği ile başlatılan çalışmaların Antalya Müzesi denetiminde gerçekleştiğini ifade eden Akaydın, sahip olduğu geç dönem Roma ve Bizans eserleri ve jeomorfolojik özelliği nedeniyle sit alanı olan kanyonu kent halkına tanıtmayı amaçladıklarını anlattı.

Uzun zamandan beri temizlik yapılmayan kanyonda başlatılan çalışma için ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alındığını bildiren Akaydın, şöyle devam etti:

"Antalya Müzesi gözetiminde yürütülen çalışmalar tamamlandığında Akdeniz Kent Parkı ile bir bütün halinde sit alanındaki tarihi mirası ve doğal güzellikleri halkımıza göstermek istiyoruz. Ayrıca Olbia Kanyonu'nda İnsuyu Deresi'nin algılanabilmesini ve derenin rekreatif olarak kullanılmasını da hedefliyoruz. İleriki süreçle Olbia Kanyonu'nun özgün değerlerini koruma kullanma dengeleri içinde halkla paylaşmak üzere Koruma Kurulu'na bir proje sunmayı düşünüyoruz."

Akaydın, TODOSK'a Akdeniz Kent Parkı içinde bir irtibat bürosu tahsis edeceklerini, böylece isteyenlerin TODOSK ile irtibata geçerek yürüyüş ve tırmanma kursları alabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA