'Sakarya'da Bisiklet Sürmeyen Kalmayacak'

"Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında bisiklet tutkunları, birlikte pedal çevirdi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Arifiye Kaymakamlığı ve Arifiye Belediyesince yürütülen proje kapsamında "Sakarya'da bisiklet sürmeyen kalmayacak" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Arifiye Süleyman Edip Balkı Spor Kompleksi'nin bahçesinde toplanan bisiklet tutkunları, Uzunkum sahil yolunu geçerek Sapanca'ya kadar pedal çevirdi.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'da bisiklet kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Akar, daha çok insanın bisiklete binmesini sağlamak istediklerine işaret ederek, "Bisiklet sürmeyi bir kültür olarak insanlara aşılamayı amaçlıyoruz. Gençler ve yaşlılarla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Turlar düzenleyerek tarihi ve doğal güzellikleri olar yerleri geziyoruz. Gençlerimizin iyi bir binici olmaları için bu tür faaliyetleri düzenliyoruz. Aynı zamanda daha çok insanımızın bisiklete binmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bisiklet tutkuu Sefa Kaynakçay ise Sakarya'da bisiklet sporunun gelişimine öncülük yaptıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynakçay, şehir gürültüsü ve hava kirliliğinin önüne geçmek istediklerini vurgulayarak, "Sağlıklı bir yaşam için bisiklet her zaman bir numara olacaktır. Hava kirliliğinin açtığı sorunlar ileride çocuklara ve gerçler için zararlı olacak. Bunun için insanlarda spor ahlakının oluşması çok önemli" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA