Yapımı Tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu ve Pansiyon Törenle Açıldı

Amasya Valisi İbrahim Halil Vali Çomaktekin, eğitimin her kesimin yakından ilgilenmesi gereken öncelikli bir mese olduğunu belirtti.


Çomaktekin, Göynücek ilçesinde yapımı tamamlanan 65 Bin Dev Öğrenci Dudu Uzun Ortaöğretim Pansiyonu ile İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Hayırsever iş adamı Zekeriya Uzun tarafından yapımı tamamlanan 65 Bin Dev Öğrenci Dudu Uzun Ortaöğretim Pansiyonu'nun açılış programına katılan Çomaktekin, eğitime yapılan katkının önemli olduğunu belirten Çomaktekin, "Eğitim her kesimin yakından ilgilenmesi gereken öncelikli bir meseledir. Hayırsever vatandaşlar eliyle yaptırılan böyle güzel yatırımların hizmete girmesinin ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Eğitim toplumlar için çok önemli konudur. Güçlü toplumlar, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar iyi eğitilmiş insanlar sayesinde olur. Bu nedenle insanlarımıza en iyi şekilde eğitim vermeliyiz"dedi.

Devletin eğitime ayırdığı bütçenin son yıllarda ciddi oranda arttığını dile getiren Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Bunların yansımalarını da Anadolu'nun her tarafında, en ücra köşesinde de görüyoruz. Eğitim sadece devletin meselesi değil, topyekun hepimizin yakından ilgilenmesi ve destek vermesi gereken bir meselesidir. Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları bizleri ayrıca mutlu ediyor. Ülkemizdeki öğrenci sayısına baktığımızda, batıda bazı gelişmiş ülkelerin genel nüfusundan fazla olduğunu görüyoruz. Böylesine dinamik ve güçlü bir toplumumuz var. Bu nedenle devlet vatandaş hayırsever çok kuvvetli bir şekilde eğitim alanında dayanışma sergilememiz gerekir. Hayırsever vatandaşlarımızın yatırımlarını en fazla eğitim alanında yaptıklarını memnuniyetle görüyoruz. En güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Devletimizin de sunmuş olduğu katkıyla Zekeriya Uzun isimli hayırseverimiz böylesine modern bir binanın kısa sürede tamamlanması için destek sağlıyor ve bu güzel eser ortaya çıkıyor. Kendisini tebrik ediyor ve bu eserin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Çomaktekin, hayırsever Zekeriya Uzun'a teşekkür plaketi verdi.

Törenin ardından Göynücek İmam Hatip Ortaokulunun açılışı Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Açılış programına AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, İlçe Kaymakamı Bekir Cansız, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA