Bulgar Gazetecilerden Büyükşehire Ziyaret

Yapılan yatırımları yerinde incelemek ve yerel medyayla temaslar kurmak üzere Bursa'ya gelen Bulgaristanlı gazeteciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Bulgar Gazetecilerden Büyükşehire Ziyaret

Ulusal ve Çerno More televizyonları, Presa, Trud ve Standart gazeteleri, Afera ve Nakratko internet siteleri, Bulgaristan Telgraf Ajansı ve Topnovini Varna Medya'dan temsilcilerin katıldığı görüşme, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşti.

Bulgar gazetecilere Bursa ve Türkiye'nin Balkan ülkelerine bakışını ve bölgeye yapılan yatırımları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akrabalık bağı bulunan insanlara destek olmak istediklerini söyledi.

Bursa'nın yüzde 50'sinin Balkan göçmeni olduğunu, bu göçmenlerden çoğunun da Bulgaristan'dan geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Benim baba tarafım Üsküp, anne tarafım da Bulgaristanlı. Eşim ise Yunanistan Kavala göçmeni. Akrabalık bağları bulunduğu için, başta Bulgaristan olmak üzere Balkan ülkelerine desteği bir görev sayıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursalı işadamlarının desteğiyle Balkan ülkelerinde onlarca faaliyet yürüttüklerini ve bu faaliyetlerin akrabalık bağı olan insanların sıkıntılarına çare olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Şu anda Balkan ülkelerinde çalışan onlarca şantiyemiz bulunuyor. Tüm bu şantiyeler, bölgedeki yakınlarımızın sıkıntılarına çare olmanın yanında devletlerarası ilişkilere de çok önemli katkılar sağlıyor" diye konuştu.

Türkiye ve Bursa olarak başta Bulgaristan olmak üzere her Balkan ülkesinin refahını istediklerini kaydeden Başkan Altepe, "İstiyoruz ki Bulgaristan ve bölge her zaman iyi olsun. Gelişme ve kalkınma hızlı olsun. Çünkü Bulgaristan iyi olursa, en yakın komşusu olarak Türkiye de iyi olur. Bursa da bundan mutlu olur. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların tek hedefi, dost ve kardeş olduğumuzu göstermektir. Başka hiçbir beklentimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Türkiye devlet yapısı, Büyükşehir Belediye Yasası ve Bursa'da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından Başkan Altepe, misafirlerine birer Bursa bıçağı ile İznik çinisi hediye etti. Nakratko.bg internet sitesi temsilcisi Anton Lukov da Başkan Altepe'ye Varna kıyılarına ait bir tablo ile Bulgar kaması takdim etti. Konuk heyet, ziyaretin ardından Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Kaynak: İHA