Ak Parti'li Adnan Yılmaz Açıklaması

AK Parti Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, Çiğli Belediyesi'ne ait olan şantiye arazisinin satışa çıkartılmasına tepki gösterdi.

Ak Parti'li Adnan Yılmaz Açıklaması
Özellikle CHP yöneticilerine ve CHP tabanına seslenen Yılmaz, "Duyarlı CHP'liler bu aymazlığa daha ne kadar göz yumacaklar merak ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Sata sata belediyeye ait değerli arazi kalmadı. Arazi satışlarında suistimaller olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu satışlarda birilerine çıkar sağlanacağı yönünde iddialar var. Çiğli'de bugüne kadar görev yapmış belediye başkanları böyle bir yönetim anlayışıyla hareket etmedi. Belediye malları 'emlakçı' mantığı ile pazarlanamaz. Kaynaklarımız gözlerimizin önünde, Çiğli'yi sorumsuzca idare eden mevcut belediye yönetimi tarafından israf ve istismar edilerek, siyasi yatırımların malzemesi olarak kullanılıyor" dedi.


Çiğli'deki belediye arazilerinin gerçek değerinin çok altında rakamlarla satışa sunulduğunu ileri süren Adnan Yılmaz, "Satışa sunulan arazilere bakıyoruz, hepsi çok değerli yerler. Ancak satışa sunuldukları rakamlar ise çok komik rakamlar. Çiğli'ye bir çivi bile çakmadılar, yan gelip yattılar, hizmet üretmediler, şimdi de Çiğli halkının ortak malı olan arazileri yok pahasına satıyorlar. Böyle sorumsuzluk olmaz. Bu sorumsuzluğun ve beceriksiz yönetim anlayışının bir bedeli elbette olacaktır. Bu bedeli sandıkta ödeyecekler. Çiğli'ye yapılan kötülüğün bedelini mutlaka ödeyecekler. Çiğli sahipsiz değildir" şeklinde konuştu.

Çiğli Belediyesi'nin 120 milyon lira borcu bulunduğunu, işçi paralarını ödeyemeyen bir mali yapının söz konusu olduğunu ifade eden AK Parti Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, "Çiğli'de kaynaklar çarçur ediliyor. Hovardaca harcamalar yapılıyor. Belediye araçları özel işlerde kullanılıyor. Medyatik olmak için sarf edilen zamanın, enerjinin ve israf edilen milli kaynaklarımızın değeri bilinmelidir. Kaynakların israf edildiği, halkın görüş ve değerlendirmelerine yer verilmeyen bu belediye yönetimi Çiğli'ye yakışmıyor. Biz Çiğli'yi partizanlık yapmadan, adil bir şekilde en iyi derece de yöneteceğimizin sözünü veriyoruz. Şeffaflık ilkemiz olacak. Halktan alınan her kuruşun hesabını halkımıza vereceğiz. Buradan belediye yönetimini uyarıyorum, Çiğli'nin ortak malı olan arsaları satmaya çalışmanız tam bir sorumsuzluk örneğidir. Çiğli halkı bunu unutmaz. Biz belediyeye, dolayısıyla Çiğli halkına yeni kaynaklar bulacağız. Var olan kaynakları da israf etmeyeceğiz. Devletimizin ve milletimizin öz kaynaklarını, israf etmeden hizmette kullanacağız. Biz o sebeple, Çiğli halkı biraz daha sabretsin, Çiğli'de halkla barışık bir belediye yönetimini kuracağız" dedi.

Kaynak: İHA