'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan "Gönül Elçileri " projesinin alt ayağı olan "Kadınlara Meslek Edindirme Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.


Çiftlikköy Giyim Sanayicileri Derneği Vakfı İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, "Gönül Elçileri" projesinin toplumun tüm dezavantajlı kesimlerinin hayatına gönülden dokunmayı hedefleyen bir program olduğunu belirtti.

Uzun, kentteki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Biz valimizin öncülüğünde kasım ayı itibarıyla yoksullara, yaşlı ve engellilere ekonomik destek sağlıyoruz. Ancak devletin gücünün yetmediği yerde gönüllülere ihtiyacımız var. 1 yıldır koruyucu aile üzerinde çalışıyoruz. Yılda 2 kez giyim, bir kez eğitim yardımı, dershane ve kurs ücretlerini hatta çocuğa bakan annenin sigortasız ise sigortasını biz ödüyoruz. Ben herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum."

Yalova Valisi Esengül Civelek ise son 11 yılda başta anayasa olmak üzere medeni kanunda, ceza kanununda ve iş kanununda yapılan değişikliklerle kadın erkek eşitliğinin yasal anlamda güçlendirildiğine dikkati çekerek, kadınların toplumsal yaşamın her anında güçlendirilmesi konusunda devletin kararlı tutumunun süreceğini belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Civelek, şunları kaydetti:

"Biz kadınlar ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturuyoruz. Kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesi, mesleki kazanımların geliştirilmesi, iş yaşamında yer almaları ülke refahının artmasına olanak sağlayacaktır. Kadınlarımızın iş yaşamında yer alarak istihdama katılımları istenen düzeyde değildir. Bu nedenle bu proje başlatıldı. Proje ile kadınlarımız hak ettikleri şansı yakalayacak. Proje sonunda her kadının bir mesleği, bir geleceği olacak. Projeden ekonomik durumu iyi olmayan genç kızlar ve kadınlar faydalanabilecek. Meslek liseleri ve açık liseyi bitirmek isteyenler proje kapsamında olacak. Bu projeyle hem kadınlarımız kazanacak, hem ülkemiz kazanacak. Gelin, gönül elçisi olun."

Tanıtım toplantısına Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ve Çiftlikköylü kadınlar katıldı.

Kaynak: AA