Mşü'de 'Türkiye Buluşmaları' Etkinliği

Eskişehir Spor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Muş Alparslan Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında, söyleşi programına katıldı.


MŞÜ ve Türkiye Futbol Federasyonu Muş Temsilciliğinin daveti üzerine kentte gelen ve MŞÜ Sosyal Programlar Binası Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye katılan Sağlam, futbolda şiddet, spor ve eğitim konularında bilgi verdi.

Sağlam, özellikle yapılacak bir futbol maçı öncesinde takım yönetimi ve hocasının yaptığı açıklamaların önemli olduğunu belirterek, bu açıklamaların hem futbolcu hem de taraftar üzerinde etki yarattığını bildirdi.

Sporun gerçek amacının ön plana çıkması için futbolcuların, yönetimin ve taraftarın birleştirici olması gerektiğini ifade eden Sağlam, "Yaklaşık 25 yıllık profesyonel futbol hayatım var. Şunu söylemek istiyorum, kazanan da kaybeden de saygı ve hoşgörü çerçevesinde davranış sergilemeli. Kazanan için mutluluk verici olan bir durum kaybeden için dünyanın sonu olmamalı" dedi.

Sporda altyapının önemli olduğunu belirten Sağlam, yöneticilerin özellikle altyapıdaki gençlerin eğitimiyle ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlam, "Eğitimde başarılı olmayan bir çocuk sporda da başarılı olamaz. Sporun ve sporcunun eğitimden soyutlanması mümkün değil. Okul ile spor belirli bir döneme kadar getirilmeli. Eğitimin spora katkısı çok fazla. Sporun da eğitimi ilerletmesi gibi bir durum söz konusu. Herkesin mutlaka spor yapması ve kendilerini spordan soyutlamaması gerekir" diye konuştu.

Soruların cevaplandırılmasının ardından söyleşi sona erdi.

Söyleşiye, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, rektör yardımcıları, kurum amirleri, öğretim görevlileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA