Orhangazi'de Kivi Üretiminde 3 Bin 225 Ton Rekolte Beklentisi

Orhangazi ilçesinde, alternatif tarımsal ürünlere yönelinmesinin ardından bu yıl kivi üretiminde rekoltenin 3 bin 225 ton kilogram olarak gerçekleşmesi bekleniyor.


İlçe genelinde yaklaşık 10 yıl önce başlanan ve bu yıl 930 dönüm alanda yapılan kivi üretiminde 3 bin 225 ton kilogram rekolteye ulaşılması hedefleniyor.

Çiftçi Haydar Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce Gürle köyü civarında hazırladığı 150 dönümlük bahçesinde kivi ürettiğini söyledi.

İlk kez bu yıl yüksek rekolte beklediğini belirten Gümüş, "Önümüzdeki yıldan itibaren kivi üretim alanımı 300 dönüme çıkaracağım. İlçemizde bahçelerin ve ağaçların yaşına göre kivi bahçelerindeki üretim oranı değişiyor. 6 yıllık bir bahçeden dönüm başına 3,5-4 ton, daha fazla yaştaki bahçelerde ise 5 tona kadar kivi elde edilebilir. Bu yıl bahçemizden 3,5-4 ton üretim yapabilecek durumdayız" diye konuştu.

Kaynak: AA