Nkü Akademik Yıl Açılışı Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, "Üniversitemiz merkez kampüsünde yapımı devam eden 200 yataklı hastanemizin 2015 yılı başında tamamlanarak hizmete açılmasıyla bölgemizde sağlık alanında da önemli bir üs konumuna gelecektir" dedi.


NKÜ'nün rektörlük binası önünde, 2013-2014 akademik yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Orkestrası konser verdi.

Rektör Prof. Dr. Şimşek, konserin ardından yaptığı konuşmada, üniversitenin 2006 yılında kurulduğu günden bu yana akademik ve idari kadrosunun özverili çalışmasıyla her geçen gün geliştiğini söyledi.

Üniversitenin 849 akademik personelle Türkiye'nin en dinamik ve akademik kadrolarına sahip üniversitelerden biri olduğunu belirten Şimşek, 2010 ve 2012 yıllarında yayımlanan akademik performans sıralaması dikkate alındığında bu iki yılda devlet üniversiteleri genel sıralamasında 4 basamak birden sıçrayarak 50| sıraya yükseldiklerini vurguladı.

Şimşek, NKÜ olarak, üniversite-sanayi işbirliği projelerine, Ar-Ge çalışmalarına, araştırma eksenli eğitime ve inovasyona yönelik araştırmaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün üniversitemizin öğrencileri, bölgemizde bulunan büyük ölçekli sanayi kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri sayesinde haftanın belli günlerinde sanayi kuruluşlarında çalışarak pratik eğitim alıyor. Üniversitemiz tarafından geliştirilen, 'Sektör Tümleşik Eğitim' adını verdiğimiz bu modelde öğrencilerin pratik yapma sorunu tamamen ortadan kaldırıldığı gibi mezun olduklarında hazır iş fırsatı sunulmaktadır. Üniversitemiz merkez kampüsünde yapımı devam eden 200 yataklı hastanemizin 2015 yılı başında tamamlanarak hizmete açılmasıyla bölgemizde sağlık alanında da önemli bir üs konumuna gelecektir."

Sosyal sorumluluk ve bilimsel üretkenlik misyonu çerçevesinde NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bölge halkına daha rahat bir ortamda sağlık hizmeti sunduğunu bildiren Şimşek, hastanede 2009 yılındaki ayakta bakılan hasta sayısı 16 bin 48 iken bugün yaklaşık 167 bin hastaya ulaşıldığını kaydetti.

Yeni akademik yılın "Ortadoğu'yu Anlamak" konulu ilk dersini NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ensar Nişancı verdi.

Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile daire amirleri ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA